Négysajt mártásos tészta recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Négysajt mártásos tészta receptje, elkészítése

A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, felöntjük a borral és felforraljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt mozzarellát, a márványsajtot, a lereszelt goudát és parmezánt. Állandóan kevergetve addig főzzük, amíg a sajtok elolvadnak. Felöntjük tejszínnel, kakukkfűvel és borssal fűszerezzük. Összeforraljuk és a tésztára öntjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 50 dkg spagetti
  • 20 dkg pizzamozzarella
  • 10 dkg márványsajt
  • 7 dkg gouda sajt
  • 5 dkg parmezán
  • 1 fej hagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál olaj
  • kakukkfű, só, bors

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje45 perc
6.33333
Átlagérték: 6.3 (3 szavazat)
Értékelés: nincs