Őszibarack recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Őszibarack receptje, elkészítése

Rumos őszibarack

A zsírt, a tojássárgáját, a porcukrot, a sütőport, a lisztet és a vaníliát a tejjel összegyújruk. 2 órán át pihentetjük, majd dió nagyságúra formáljuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, de ne túl közel egymáshoz. Rózsaszínűre sütjük. Ha megsült és kihűlt, a tészta lapos oldala felől a közepét éles késsel kivájjuk, a morzsát a töltelékhez felhasználjuk. Töltelék: a rumot, a kakaót, a margarint, a porcukrot, és ami morzsát kikapartunk összedolgozzuk, majd megtöltjük a golyókat, kettőt összeragasztunk. Az aromát felhígítjuk vízzel (1:1 arányban), és libatollal megfestjük a megtöltött barackot, azonnal kristálycukorba forgatjuk. (zöld levéllel díszíthetjük).

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 20 dkg zsír (tésztához)
  • 30 dkg porcukor (tésztához)
  • 3 db tojássárgája (tésztához)
  • 2 dl tej (tésztához)
  • 80 dkg liszt (tésztához)
  • 1 csomag sütőpor (tésztához)
  • 2 csomag vaníliás cukor (tésztához)
  • 1 dl rum vagy aroma (töltelékhez)
  • 3 dkg kakaópor (töltelékhez)
  • 20 dkg margarin (töltelékhez)
  • 20 dkg porcukor (töltelékhez)
  • kikapart morzsa (töltelékhez)
  • 1 doboz aroma: vérnarancs, vagy császárkörte

Jegyzet

Elméletileg 2 napott állni kell hagyni. Ennek most nem volt ideje állni Smile, már délután ettünk belőle, és finom volt így is. Olyat is láttam már, hogy a barack egyik felét pirosra (vérnarancs), másik felét zöldre (mandula) festették. Ez már ízlés kérdése, jól nézett kis úgy is.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

Anyós

Elkészítés ideje5 óra
9.58333
Átlagérték: 9.6 (12 szavazat)
Értékelés: nincs