Őszibarack recept |
|||||||
Őszibarack receptje, elkészítéseA zsírt, a tojássárgáját, a porcukrot, a sütőport, a lisztet és a vaníliát a tejjel összegyújruk. 2 órán át pihentetjük, majd dió nagyságúra formáljuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, de ne túl közel egymáshoz. Rózsaszínűre sütjük. Ha megsült és kihűlt, a tészta lapos oldala felől a közepét éles késsel kivájjuk, a morzsát a töltelékhez felhasználjuk. Töltelék: a rumot, a kakaót, a margarint, a porcukrot, és ami morzsát kikapartunk összedolgozzuk, majd megtöltjük a golyókat, kettőt összeragasztunk. Az aromát felhígítjuk vízzel (1:1 arányban), és libatollal megfestjük a megtöltött barackot, azonnal kristálycukorba forgatjuk. (zöld levéllel díszíthetjük). Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Jegyzet![]() Elméletileg 2 napott állni kell hagyni. Ennek most nem volt ideje állni Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Rumos linzer receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Diós-habos sütemény receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Kiwi szelet receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||