Őszibarack sütemény recept

Lisztes képe
Súgó megjelenítése

Őszibarack sütemény receptje, elkészítése

Őszibarack süti

A tészta elkészítése: A margarint, a porcukrot, a tejet és a tojás sárgáját összekeverjük. A lisztet a sütőporral elkavarjük, majd az egészet összedolgozzuk. 2 óráig állni hagyjuk. Diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle, tepsibe tesszük és világosra sütjük. Amikor a tészta kihűlt középen kettévágjuk és a belsejét kikapargatjuk, és a közepéből visszamaradt morzsát összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával.
A töltelék elkészítése: A rumot, a baracklekvárt és a 2 evőkanál kristálycukrot összekeverjük az előbb említett kikapart tészta reszelékkel.
Az így kapott masszával megtöltjük a gombócok két két felének üregét, és azokat összeragasztjuk összeillesztjük. Az így kapott barack külsejét vérnarancsaromával teljesen bekenjük vagy csak egy egy pirosabb foltot kenünk rá. Ezután izlés szerint (kb 10 dkg) kristálycukorba vagy porcukorba forgatjuk. Tetejét örökzölddel díszítjük. Aki türelmesebb, az készítheti zöld színű marcipánból is a levélkéket és díszítheti vele a barackokat.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 75 dkg liszt (tésztához)
  • 2 csomag sütőpor (tésztához)
  • 2 db tojás sárgája (tésztához)
  • 25 dkg margarin (tésztához)
  • 2 dl tej (tésztához)
  • 30 dkg porcukor (tésztához)
  • 5 cl rum
  • 35 dkg baracklekvár
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • szükség szerint aroma: vérnarancs

Instrukciók

A rum helyett természetesen használhatunk aromát is.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

Csábító hazai sütemények könyv

Elkészítés ideje2 1⁄2 óra
9.6
Átlagérték: 9.6 (10 szavazat)
Értékelés: nincs