Padlizsán paradicsommal, és mozzarellával recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Padlizsán paradicsommal, és mozzarellával receptje, elkészítése

Padlizsán paradicsommal, mozzarelával

A padlizsánokat megmosom és hosszában kb. fél cm vastag szelekre vágom, besózom és állni hagyom 1 órát. Közben elkészítem a paradicsom szószt: a zúzott fokhagymát az olajon kicsit megpirítom, és rárakom a meghámozott, apró kockákra vágott paradicsomot, sóval, őrölt borssal, és friss bazsalikommal ízesítem, kb. 20 percig párolom lassú tűzön.
A padlizsánokról leöntöm a levét, kevés olajban egy serpenyőben megsütöm a padlizsánszeleteket, addig amíg egy kis színt kap (kb. 1-1 perc 1-1 oldal), papírtörlőre teszem, hogy a zsíradékot leitassam róla. Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelek, erre teszem az első réteg sült padlizsánt, erre vékony rétegben paradicsomszószt kenek, majd vékonyra szeletelt mozzarella sajtot, addig ismételjük, amíg tartanak az alapanyagok. A tetejét reszelt sajttal megszórom, és előmelegített sütőben 20 percig sütöm.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1⁄2 kg padlizsán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szükség szerint olaj
  • 1⁄2 kg paradicsom
  • 25 dkg mozzarella
  • 10 dkg sajt
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors
  • izlés szerint bazsalikom

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje1 óra
10
Átlagérték: 10 (1 vote)
Értékelés: nincs