Párolt lilakáposzta recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Párolt lilakáposzta receptje, elkészítése

Párolt lilakáposzta

A káposztát megtisztítjuk, kettévágjuk, a torzsáját kivágjuk. A káposztát kb. gyufaszál vastagságúra szeleteljük vagy reszeljük. A hagymát apróra vágjuk és az olajon 2 evőkanál cukor hozzáadásával zsemleszínűre pirítjuk, majd hozzáadjuk a szeletelt káposztát, kicsit átpirítjuk, és hozzáöntjtük a vizet. Megsózzuk, és lassú tűzön, fedő alatt, gyakran kevergetve puhára pároljuk (kb. 1 óra). Ha szükséges még önthetünk hozzá kevés vizet, nehogy leégjen. Ha megpuhult hozzáadjuk az ecetet, átkeverjük, és addig főzzük tovább, amíg az összes leve elpárolog. Őrölt köménnyel, és 1 evőkanál cukorral ízesítjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 kg lilakáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 dl víz
  • 1 kiskanál
  • 1 dl almaecet
  • izlés szerint őrölt kömény

Instrukciók

A párolt lilakáposzta egyaránt jó krumplifélékhez és sültekhez is kiegészítőként, vagy díszítésként.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
8.1125
Átlagérték: 8.1 (80 szavazat)
Értékelés: nincs