Párolt lilakáposzta recept |
|||||||
Párolt lilakáposzta receptje, elkészítéseA káposztát megtisztítjuk, kettévágjuk, a torzsáját kivágjuk. A káposztát kb. gyufaszál vastagságúra szeleteljük vagy reszeljük. A hagymát apróra vágjuk és az olajon 2 evőkanál cukor hozzáadásával zsemleszínűre pirítjuk, majd hozzáadjuk a szeletelt káposztát, kicsit átpirítjuk, és hozzáöntjtük a vizet. Megsózzuk, és lassú tűzön, fedő alatt, gyakran kevergetve puhára pároljuk (kb. 1 óra). Ha szükséges még önthetünk hozzá kevés vizet, nehogy leégjen. Ha megpuhult hozzáadjuk az ecetet, átkeverjük, és addig főzzük tovább, amíg az összes leve elpárolog. Őrölt köménnyel, és 1 evőkanál cukorral ízesítjük. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Instrukciók![]() A párolt lilakáposzta egyaránt jó krumplifélékhez és sültekhez is kiegészítőként, vagy díszítésként. Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Fűszeres rozsos kenyér házilag receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Pizzamártás receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Svéd uborka receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||