Rácos patisszon recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Rácos patisszon receptje, elkészítése

A patisszont (csillagtököt) meghámozzuk, kettévágjuk, és a magját kiszedjük. A húsát kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kissé besózzuk, és letakarva fél óráig állni hagyjuk. Ezután szűrőbe rakva lecsepegtetjük, és a patisszont kevés olajban megsütjük. Egy kisebb tepsit kibélelünk a patisszon felével, erre rakjuk a kicsumázott, csíkokra vágott zöldpaprikát, majd szeletelt paradicsomot rakunk rá. Erre karikákra vágott vöröshagymát rakunk, majd meghintjük a laskára vágott, főtt-füstölt tarjával. A patisszon maradékával az egészet betakarjuk, leöntjük a tejföl és pirospaprika keverékével. A tetejére hajszálvékony bacon szeleteket fektetünk. Forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a tejfölt a patisszon magába nem szívja, a teteje szép piros nem lesz.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 kg patisszon
  • szükség szerint olaj
  • 2 db zöldpaprika
  • 15 dkg paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg főtt, füstölt tarja
  • 2 dl tejföl
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • izlés szerint bacon szalonna

Jegyzet

A patisszont sok helyen csillagtök néven ismerik.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje1 óra
9.33333
Átlagérték: 9.3 (3 szavazat)
Értékelés: nincs