Rácos patisszon recept |
|||||||
Rácos patisszon receptje, elkészítéseA patisszont (csillagtököt) meghámozzuk, kettévágjuk, és a magját kiszedjük. A húsát kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kissé besózzuk, és letakarva fél óráig állni hagyjuk. Ezután szűrőbe rakva lecsepegtetjük, és a patisszont kevés olajban megsütjük. Egy kisebb tepsit kibélelünk a patisszon felével, erre rakjuk a kicsumázott, csíkokra vágott zöldpaprikát, majd szeletelt paradicsomot rakunk rá. Erre karikákra vágott vöröshagymát rakunk, majd meghintjük a laskára vágott, főtt-füstölt tarjával. A patisszon maradékával az egészet betakarjuk, leöntjük a tejföl és pirospaprika keverékével. A tetejére hajszálvékony bacon szeleteket fektetünk. Forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a tejfölt a patisszon magába nem szívja, a teteje szép piros nem lesz. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Jegyzet![]() A patisszont sok helyen csillagtök néven ismerik. Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Paprikás patisszon receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Székelygulyás receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Töltött cukkini receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||