Rakott zöldbab recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Rakott zöldbab receptje, elkészítése

A zöldbabot babérlevéllel, rozmaringgal sós vízben puhára főzzük, majd lecsurgatjuk. Egy tepsit kikenünk olajjal és beborítjuk vékony zsemleszeletekkel. Elosztjuk rajta a zöldbabot, rátesszük a karikákra vágott szafaládét, a párolt rizzsel befedjük, végül ráütjük a tojásokat (mint a tükörtojást). Így készre sütjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 60 dkg zöldbab
  • 40 dkg szafaládé vagy virsli
  • 2 db zsemle
  • só, rozmaring
  • 2 db babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 4 db tojás
  • 1 1⁄2 dl rizs
  • olaj

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Elkészítés nehézsége alapján:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
5
Átlagérték: 5 (3 szavazat)
Értékelés: nincs