Rántott keltekercsek recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Rántott keltekercsek receptje, elkészítése

A kelleveleket sós, enyhén ecetes vízben megabáljuk, ereit kivágjuk, félretesszük. Az olajon megdinsztelünk egy kisebb fej reszelt vöröshagymát, a darált gombát, fűszerezzük, lepirítjuk, liszttel megszórjuk, borral felengedve sűrű pépet készítünk. A kelleveleket kiterítjük, ráhelyezzük a sonkát, szalonnát, megkenjük gombapéppel, feltekerjük és hagyományos módon bepanírozva kisütjük. Rizst és sült burgonyát adunk hozzá. Külön ketchupot vagy tartárt tálalunk mellé.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 8 db nagy levél kelkáposzta
  • 8 szelet sonka
  • 8 szelet füstölt szalonna
  • 25 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1⁄2 dl olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1⁄2 dl száraz fehérbor
  • izlés szerint majoranna
  • izlés szerint ecet
  • izlés szerint
  • izlés szerint őrölt bors

Egyéb infók

Forrás

Régi újság

Elkészítés ideje45 perc
6.8
Átlagérték: 6.8 (5 szavazat)
Értékelés: nincs