Elfelejtett receptek (a látogatások alapján)
|
|
|
|
Tündüs, 2008, szeptember 24 - 15:15
|
A csirkét kicsontozzuk, kockára vágjuk, a paprikát leszeleteljük, a hagymát ujjnyi darabokra vágjuk, a konzerv kukoricát lecsorgatjuk, a mirelitet megfőzzük.
Az olajat fölforrósítjuk, egy percig átsütjük a hagymát és a gyömbért. Hozzáadjuk a csirkét, addig rázogatjuk, míg el nem kezd barnulni. Ekkor beleöntjük a szóját és a cherryt, majd egy perc múlva a paprikát, kukoricát. Három percig ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, március 31 - 23:16
|
Egy tűzálló tálat kibélelünk sonkaszeletekkel, majd ráterítjük az ananászkockákat, megfűszerezzük, és újra sonkát borítunk rá. A margarint felforrósítjuk a zabpehelyliszttel, pár percig kavaratjuk, majd felengedjük a tejjel, az ananászlével. Mártást főzünk belőle, majd a sonka tetejére öntjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, május 9 - 22:43
|
A mozzarellagolyókat beleforgatjuk a színesbors-őrleménybe, és mindegyiket beletöltjük egy-egy kimagozott aszalt szilvába, amelyet előzőleg vörösborba áztattunk. A csirkemellből csíkokat vágunk, sózzuk, borsozzuk és beletekerjük a töltött aszalt szilvát, majd körbeburkoljuk baconnel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2008, szeptember 27 - 17:58
|
Az élesztőt langyos, cukros tejben megkelesztjük, a burgonyát meghámozzuk és egészben puhára főzzük, melegen áttörjük, hagyjuk kihűlni. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a megkelt élesztőt, és közepes keménységű tésztát dagasztunk. Az olajat közben ráöntjük és beledolgozzuk. Ha kész, a tésztát ízlés szerint forrázzuk, zsírozott, lisztezett sütőlapra helyezzük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2008, szeptember 28 - 04:03
|
Az élesztőt langyos, cukros, lisztes vízben megkelesztjük. A liszteket átszitáljuk, a napraforgót, a tökmagot és a sót hozzákeverjük. A megkelt élesztőt a liszthez öntjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy közepes keménységű legyen a tésztánk. Ezután letakarva 40-50 percig kelesztjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2008, szeptember 28 - 15:18
|
Az elkészítés menete függ a kenyérsütő gép egyedi tulajdonságaitól. A megadott alapanyagok mennyiségét itt, az adagoknál is lehet változtatni. A recept elkészítésekor vegyük figyelembe a kenyérsütő gépünk teljesítményét és az elkészíthető adagok mennyiségét!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2008, december 15 - 15:28
|
A túrót villával összetörjük a fokhagymát elkaparjuk vagy áttörjük, a bazsalikomot finomra daráljuk (nyáron apróra vágjuk, mint a petrezselymet), és a joghurttal együtt a túróhoz keverjük, sózzuk. Barna kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk, de nagyon illik héjában főtt burgonyához is. Sőt meg is tölthetjük a burgonyákat a túróval.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, január 18 - 01:20
|
A hozzávalókat lehetőleg keverőpohárban jól összekeverjük. Hosszú poharakat egyharmad részükig tört jéggel megtöltünk, az italt ráöntjük és narancsszeletekkel kínáljuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2008, szeptember 27 - 18:55
|
Az élesztőt langyos cukros tejben megkelesztjük. A lisztet átszitáljuk és meleg helyre tesszük. A tejben feloldjuk a sót és, ráöntjük a lisztre. Összekeverjük, és hozzáadjuk a megkelt élesztőt az olvasztott zsírt és addig dagasztjuk, hogy a tészta sima és rugalmas legyen. Cipót formálunk belőle, felületét bezsírozzuk, és letakarva 1 órán át kelesztjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, január 3 - 17:25
|
Serpenyőbe rakjuk a szétmorzsolt tehéntúrót és a vajat, majd kis lángon állandóan kevergetve addig melegítjük, amíg a túró és a vaj össze nem olvad. Ezután rászórjuk a fűszereket, és a lángról levéve összedolgozzuk. Tetszés szerinti formákba jó szorosan belenyomkodjuk, majd fóliával légmentesen lezárva, a hűtőszekrényben 3 napig érleljük. Csak ezután fogyasztjuk. Készíthető ...
|
|
|
|
|
|