Elfelejtett receptek (a látogatások alapján)

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4
Értékelés: nincs Átlagérték: 4 (8 szavazat)

Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben megkelesztjük. Nagyobb méretű tálba öntjük az étolajat, a sót, a maradék cukrot, és a megkelt élesztővel jól összekeverjük. Az átszitált lisztet és a meleg tejet fokozatosan adagoljuk, és favillával elkezdjük a tészta kidolgozását. Amikor már nehezen kezelhető a tészta, kézzel folytatjuk a dagasztást.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (6 szavazat)

Az élesztőt langyos, cukros vízben megkelesztjük. A kukoricalisztet átszitáljuk és mély tálba öntjük. A megkelt élesztőt, a sót, a búzalisztet összekeverjük és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. A tészta kidolgozása közben adjuk hozzá a napraforgóolajat. Addig dagasztjuk a tésztát, amíg a kézről és a tálról egyaránt le nem válik.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7.77778
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.8 (9 szavazat)

Az élesztőt kevés langyos cukros tejben megkelesztjük. Nagyobb méretű tálba öntjük az étolajat, a sót, a maradék cukrot, a megkelt élesztőt és a paprikát, majd jól összekeverjük. Az átszitált lisztet és a meleg (30 C°-os) tejet fokozatosan adagoljuk, és favillával elkezdjük a tészta kidolgozását. Amikor már nehezen kezelhető a tészta, kézzel folytatjuk a dagasztást.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A rizst az olajon üvegesre pirítjuk, és kétszeres mennyiségű, sós vízben puhára főzzük. Amíg kihűl, felkockázzuk az ananászt, és a sonkát is kis kockákra daraboljuk. A petrezselymet apróra vágjuk, a kukoricát lecsepegtetjük. Úgy is nagyon finom, ha csak összekeverjük (sózzuk, borsozzuk) a rizst, az ananászt, a kukoricát, a sonkát és a petrezselymet, de majonézzel dúsítva még laktatóbbá ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

A pohárban jól átforgatunk két jégkockát, ráöntjük a gint, a Camparit, majd a narancslevet. Citromkarikával díszítve kínáljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.28571
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.3 (7 szavazat)

A tésztájához először megolvasztjuk gőzön az apróra tört étcsokit és a kockára vágott vajat. Amikor már lágy a csokis vaj, akkor levesszük a gőzről, hogy langyosra hűlhessen. Elektromos kézi habverővel habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd fakanállal keverjük bele a tésztába a narancs dzsemet, az átszűrt narancslevet és a langyos, vajas csokit.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A tojásokat megfőzzük, meghámozzuk. A zöldpetrezselymet apróra vágjuk, olajban megdinszteljük, és ebben pároljuk meg a rizst. Mikor majdnem kész, jól meg is borsozzuk. Apróra vágott hagymával paprikás pörköltalapot készítünk, beletesszük a karikára vágott paradicsomot és tojásokat. Ízlés szerint sózzuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.88889
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.9 (9 szavazat)

A kb 10 dkg-os karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, majd a füstölt tarjával és a reszelt sajttal feltekerjük. A töltött karajt bepanírozzuk, és bő, forró olaban kisütjük. Köretként hasábburgonya illik hozzá.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

Serpenyőbe tegyünk 2 evőkanál olívaolajat, ezen pirítsuk meg a felaprított hagymát és a fokhagymát és a vékony karikákra vágott paradicsomot. Keverjük el a tojást, az apróra vágott sajtot, a petrezselymet, a szerecsendiót, a sót és a borsot. Adjuk hozzá a serpenyő tartalmát. Az olaj maradékával ugyanebben a serpenyőben süssük meg az omlettet. Az olajbogyókkal és a petrezselyemmel díszítsük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Bazsalikomos sertésnyárs
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (3 szavazat)

A húst 8 szeletre vágjuk, kissé megklopfoljuk, megszórjuk a fűszersóval. A bazsalimot leöblítjük, és lerázzuk róla a vizet. Minden húscsíkra 4-5 bazsalikomlevelet és 1 szelet szalonnát teszünk, majd harmonikaszerűen összehajtogatjuk és bambuszpálcára húzzuk, sózzuk és borsozzuk. Grillrácson készre sütjük.