Elfelejtett receptek (a látogatások alapján)
|
|
|
|
Tündüs, 2008, szeptember 28 - 04:03
|
Az élesztőt langyos, cukros, lisztes vízben megkelesztjük. A liszteket átszitáljuk, a napraforgót, a tökmagot és a sót hozzákeverjük. A megkelt élesztőt a liszthez öntjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy közepes keménységű legyen a tésztánk. Ezután letakarva 40-50 percig kelesztjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2008, szeptember 28 - 01:38
|
Az élesztőt langyos, cukros vízben megkelesztjük. A kukoricalisztet átszitáljuk és mély tálba öntjük. A megkelt élesztőt, a sót, a búzalisztet összekeverjük és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. A tészta kidolgozása közben adjuk hozzá a napraforgóolajat. Addig dagasztjuk a tésztát, amíg a kézről és a tálról egyaránt le nem válik.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, április 1 - 15:23
|
A hagymát megtisztítjuk, karikáka vágjuk. Az olajon a mézet világosbarnára karamellizáljuk, majd a hagymát üvegesre pirítjuk. A fölaprított fűszerekkel megszórjuk, megsózzuk és egy kevés vizet aláöntve, lefedve, kis lángon körülbelül 20 percig puhítjuk. Ráöntjük a vizet, majd a borral ízesítjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2008, szeptember 27 - 19:52
|
A tésztájához először megolvasztjuk gőzön az apróra tört étcsokit és a kockára vágott vajat. Amikor már lágy a csokis vaj, akkor levesszük a gőzről, hogy langyosra hűlhessen. Elektromos kézi habverővel habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd fakanállal keverjük bele a tésztába a narancs dzsemet, az átszűrt narancslevet és a langyos, vajas csokit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2008, szeptember 27 - 21:17
|
30 dkg langyos, átszitált liszthez adjuk az élesztőt, az olajat és a mézet. Jól összekeverjük és hozzáöntünk annyi vizet, hogy sűrű kovászt kapjunk. Az így elkészült kovászt félretesszük, és 1 órán át kelni hagyjuk. Ez után adjuk hozzá a megmaradt lisztet és annyi langyos vizet, hogy jól formálható lágy tésztánk legyen. A tésztát addig dagasztjuk, amíg hólyagos nem lesz és nem ragad a kezünkhöz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2008, szeptember 17 - 13:45
|
A hozzávalókat, kivéve az olajbogyót, apróra daraboljuk és egy nagy tálba öntjük. Ízlés szerint fűszerezzük, majd összekeverjük az olajjal. Hűtve finomabb. A végén rászórjuk az olajbogyót.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2008, szeptember 27 - 21:43
|
A Fehérboros, mazsolás muffinhoz borból célszerű erős aromályú, fűszeres fajtát választani, például muskotályost. Az alma helyett kipróbálhatjuk reszelt sárgadinnyével is. A formákat kivajazzuk. A tojást, a barnacukrot, a gyümölcsöt, mézet alaposan, 4-5 percig összekeverjük. Rövid ideig pihentetjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a bort és utána az olajat. Ismét pihentetjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2008, szeptember 27 - 17:58
|
Az élesztőt langyos, cukros tejben megkelesztjük, a burgonyát meghámozzuk és egészben puhára főzzük, melegen áttörjük, hagyjuk kihűlni. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a megkelt élesztőt, és közepes keménységű tésztát dagasztunk. Az olajat közben ráöntjük és beledolgozzuk. Ha kész, a tésztát ízlés szerint forrázzuk, zsírozott, lisztezett sütőlapra helyezzük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, február 28 - 23:34
|
A karalábét kisujjnyi csíkokra vágom, és forró margarinon átforgatom, sóval, kevés vízben puhára párolom. Szűrőkanálba rakom és lecsöpögtetem. A cukrot rózsaszínűre pirítom, felöntöm a karalábé főzőlevével, és kavargatva sűrűre főzöm. A karalábét belerakom, és petrezselyemzöldet szórok rá.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomi, 2008, december 29 - 00:02
|
Az ananászt leszűrjük, a levét, a porcukrot és a citromlét mély tálba tesszük. A gyümölcsöket gondosan megmossuk, amelyiket szükséges, meghámozzuk, kisebb kockákra vagy karikákra vágjuk. Az almát, a körtét és a banánt azonnal a "salátalébe" forgatjuk, különben megbarnulnak. Az összes gyümölcsöt a tálba tesszük, lazán összekeverjük, fóliával letakarjuk és jól behűtjük. Tálaláskor megszórjuk a ...
|
|
|
|
|
|