Rumos linzer recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Rumos linzer receptje, elkészítése

A porcukrot összekeverjük a margarinnal, liszttel, a tojás sárgákkal és a sütőporral, annyi tejet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. 3 lapot sütünk belőle. Az egyiket összetörjük, a töltelékhez és hozzáadjuk a darált diót, porcukrot, rumaromát, és a kakaóport. Tejjel pépesre összekeverjük. A másik két lapot baracklekvárral megkenjük. Összeállítás: egy lap lekvárral megkenve, erre a pépes töltelék, és beborítjuk a másik lekvárral megkent lappal. Tetejére csoki mázat teszünk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 15 dkg porcukor (tésztához)
  • 25 dkg margarin (tésztához)
  • 60 dkg liszt (tésztához)
  • 2 db tojás sárga (tésztához)
  • 1 csomag sütőpor (tésztához)
  • tej (tésztához)
  • 15 dkg darált dió (töltelékhez)
  • 1 dl rum v. aroma (töltelékhez)
  • 20 dkg porcukor (töltelékhez)
  • 2 dkg kakaópor (töltelékhez)
  • tej (töltelékhez)
  • tortabevonó csoki

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

Anyu

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
5.55556
Átlagérték: 5.6 (9 szavazat)
Értékelés: nincs