Sacher torta recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Sacher torta receptje, elkészítése

Sacher torta

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a vajat, a kakaóport és a reszelt csokoládét, a sütőporral összekevert lisztet és a szódabikarbónát, majd óvatosan összekeverjük a felvert habbal. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük. A kihűlt tortalapot vízszintesen ketté vágjuk, és mindkét felét megkenjük baracklekvárral, majd lekváros felükkel összefordítjuk. A torta tetejét és oldalát is vékonyan megkenjük lekvárral, majd bekenjük a csokimázzal a tetejét, és az oldalát is. Máz: a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és 1 evőkanál vizet, majd alaposan összekeverjük, hogy folyós legyen.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 7 dkg étcsokoládé (tésztához)
  • 20 dkg vaj (tésztához)
  • 15 dkg cukor (tésztához)
  • 3 db tojás (tésztához)
  • 15 dkg liszt (tésztához)
  • 2 dkg kakaópor (tésztához)
  • 1 kiskanál szódabikarbóna (tésztához)
  • 1 kiskanál sütőpor (tésztához)
  • 1 csipetny só (tésztához)
  • izlés szerint baracklekvár
  • 10 dkg étcsokoládé (mázhoz)
  • 5 dkg vaj (mázhoz)
  • 1 evőkanál víz (mázhoz)

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje1 óra
7.28571
Átlagérték: 7.3 (7 szavazat)
Értékelés: nincs