Sacher torta recept |
|||||||
Sacher torta receptje, elkészítéseA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a vajat, a kakaóport és a reszelt csokoládét, a sütőporral összekevert lisztet és a szódabikarbónát, majd óvatosan összekeverjük a felvert habbal. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük. A kihűlt tortalapot vízszintesen ketté vágjuk, és mindkét felét megkenjük baracklekvárral, majd lekváros felükkel összefordítjuk. A torta tetejét és oldalát is vékonyan megkenjük lekvárral, majd bekenjük a csokimázzal a tetejét, és az oldalát is. Máz: a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és 1 evőkanál vizet, majd alaposan összekeverjük, hogy folyós legyen. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Sárga tetejű kókuszos szelet receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Bocimobil muffin receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Kinder tejszelet sütemény receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||