Sajtos fehér kenyér házilag recept |
|||||||
Sajtos fehér kenyér házilag receptje, elkészítéseAz élesztőt és az őrölt gyömbért langyos, cukros tejes vízben összekeverjük, 15-20 percig kelni hagyjuk. Közben a lisztet mely tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a megkelt gyömbéres élesztőt és a reszelt sajtot. Annyi tejet és vizet adunk hozzá, hogy a tészta nagyon kemény és feszes legyen. Ha ragadós, akkor lisztezzük meg. A tepsi méretétől függően 2 vagy 3 részre osztjuk. A tepsiket alaposan kizsírozzuk, lisztezzük és a tésztát belehelyezzük. 1 - 1,5 órán át letakarva kelni hagyjuk. Ha duplájára nőtt, a kelesztést befejezzük. Sütés előtt olvasztott, langyos vajjal megkenjük, és előmelegített sütőben közepes tűzön 45-50 percig sütjük. Sütés közben a kenyeret 2-szer vízzel bepermetezzük. Ezt a tésztát nagyon jól lehet fagyasztani. Ha fagyasztani akarjuk, kelesztés előtt hosszúkásra vagy cipóra formázzuk és alufóliába csomagolva helyezzük a fagyasztóba. Sütés előtt 4-5 órával előbb kivesszük a fagyasztóból, és meleg helyen megkelesztjük. Ezután ugyanúgy járunk el, mint a friss tésztánál. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Jegyzet![]() Én nagyon ritkán sütök kenyeret, de nagyon sokan keresték és kérdezték, hogy hogyan lehet házilag finom kenyeret készíteni. Ezek a házilag elkészíthető kenyér receptek alapművek, szinte minden receptes oldalon megtalálhatók, így bátran merem ajánlani bárkinek ennek a receptnek a kipróbálását is. Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Fehér kenyér házilag külön ... receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Sajtos barna kenyér házilag receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Fűszeres kenyér házilag receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||