Sajtos sós rúd II. recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Sajtos sós rúd II. receptje, elkészítése

Sós sajtos rúd sütemény

Langyos tejben kevés cukoral megfuttatom az élesztőt. A lisztet összedolgozom a zsírral, margarinnal, sóval, és a tojásokkal, majd hozzáadom a megfuttatott élesztőt is, és ezzel is jól összegyúrom. Fél órát pihentetem, majd kinyújtom kb. 1/2 cm vastagra, rudakat vágok belőle (derelyevágóval) és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom. Tetejüket felvert tojással megkenem és reszelt sajtot szórok rá. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten pirosra sütöm.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 kg liszt
  • 35 dkg zsír
  • 25 dkg margarin
  • 2 evőkanál
  • 2 db tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 db tojás (tetejére)
  • izlés szerint sajt (tetejére)

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje2 óra
9.14286
Átlagérték: 9.1 (7 szavazat)
Értékelés: nincs