Sajtos sós rúd II. recept |
|||||||
Sajtos sós rúd II. receptje, elkészítéseLangyos tejben kevés cukoral megfuttatom az élesztőt. A lisztet összedolgozom a zsírral, margarinnal, sóval, és a tojásokkal, majd hozzáadom a megfuttatott élesztőt is, és ezzel is jól összegyúrom. Fél órát pihentetem, majd kinyújtom kb. 1/2 cm vastagra, rudakat vágok belőle (derelyevágóval) és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom. Tetejüket felvert tojással megkenem és reszelt sajtot szórok rá. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten pirosra sütöm. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Csavart virslis kifli receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Sajtos sós rúd I. receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Részeges (puha) pogácsa receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||