Santa Lucia spagetti recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Santa Lucia spagetti receptje, elkészítése

Santa lucia spagetti

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és félretesszük. A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágva az olajon kiolvasztjuk, hozzáadjuk az ugyancsak vékonyra vágott gépsonkát.
A tejfölt, a tojásokat összekeverjük sóval, borssal, reszelt szerecsendióval. Az enyhén lepirított alaphoz hozzáadjuk a tésztát, felforrósítjuk, ráöntjük a tejfölös keveréket és átforgatjuk. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 30 dkg spagetti
  • 6 dkg szalonna (füstölt)
  • 2 evőkanál olaj
  • 12 dkg gépsonka
  • 2 db tojás
  • 6 dkg sajt (trapista)
  • 2 dl tejföl
  • szerecsendió
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors

Instrukciók

Ez az eredeti recept. Finomabb, ha a tészta kb. 1 órát áll a tejfölös, sonkás szószban, utána tepsibe rakom, és rápirítom a sajtot.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

újság

Elkészítés ideje45 perc
7
Átlagérték: 7 (17 szavazat)
Értékelés: nincs