Sonkás tekercs recept |
|||||||
Sonkás tekercs receptje, elkészítéseAz élesztőt langyos tejben megfuttatjuk. A sima liszthez hozzáadjuk a rétes lisztet, tojást, olajat, ízlés szerint sózzuk. Hozzáöntjük a megkelt élesztőt, összedolgozzuk és megkelesztjük. Mikor megkelt (kb. 1 óra) 4 részre osztjuk és téglalap alakúra nyújtjuk. A margarint az összezúzott fokhagymával összekeverjük, megkenjük vele a kinyújtott tésztát, ezt megszórjuk apróra vágott gépsonkával (vagy párizsival), és reszelt sajttal, s mint a kakaós tekercset feltekerjük. Trapéz alakúra szeleteljük, tojással megkenjük, szezámmaggal, köménymaggal vagy reszelt sajttal megszórjuk, és megsütjük. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Lala kifli receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Sajtos sós rúd II. receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Csavart virslis kifli receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||