Sonkás tekercs recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Sonkás tekercs receptje, elkészítése

Sonkás tekercs

Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk. A sima liszthez hozzáadjuk a rétes lisztet, tojást, olajat, ízlés szerint sózzuk. Hozzáöntjük a megkelt élesztőt, összedolgozzuk és megkelesztjük. Mikor megkelt (kb. 1 óra) 4 részre osztjuk és téglalap alakúra nyújtjuk. A margarint az összezúzott fokhagymával összekeverjük, megkenjük vele a kinyújtott tésztát, ezt megszórjuk apróra vágott gépsonkával (vagy párizsival), és reszelt sajttal, s mint a kakaós tekercset feltekerjük. Trapéz alakúra szeleteljük, tojással megkenjük, szezámmaggal, köménymaggal vagy reszelt sajttal megszórjuk, és megsütjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1⁄2 kg liszt
  • 1 marék rétesliszt
  • 3 1⁄2 dl tej
  • 2 1⁄2 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • só (ízlés szerint)
  • 1 db tojás
  • 1⁄2 dl olaj
  • töltelék:
  • 12 1⁄2 dkg margarin
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg gépsonka
  • 20 dkg trappista sajt

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje2 1⁄2 óra
9.30769
Átlagérték: 9.3 (13 szavazat)
Értékelés: nincs