Szalagos farsangi fánk recept |
|||||||
Szalagos farsangi fánk receptje, elkészítéseLangyos tejben megolvasztjuk a cukrot, majd ebben felfuttatjuk az élesztőt. A tojásokat fakanál segítségével jól összedolgozzuk a liszttel, tejjel és sóval, és a megfuttatott élesztővel. A tésztát ezután egy egy órán át lefedve kelesztjük, majd 3 centiméter vastagra kinyújtjuk. Csészével kerek formákat szaggatunk, melyeket még további 20 percig pihentetünk. Végül bő, forró olajban aranysárgára sütjük a fánkokat. Akkor jártunk igazán sikerrel, ha a fánkok oldalán sütés után elválik a névben is szereplő világos színű szalag. Tálalás előtt a fánkokat porcukorral vagy gyümölcsízzel ízesítsük. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Instrukciók![]() Ha ezt a receptet el akarod készíteni, érdemes ezt az oldalt is átnézni, ahol a fánk készítéshez olvashatsz tippeket! Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Tolófánk receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Farsangi fánk receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Álarcos fánk receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||