Szalagos farsangi fánk recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Szalagos farsangi fánk receptje, elkészítése

Langyos tejben megolvasztjuk a cukrot, majd ebben felfuttatjuk az élesztőt. A tojásokat fakanál segítségével jól összedolgozzuk a liszttel, tejjel és sóval, és a megfuttatott élesztővel. A tésztát ezután egy egy órán át lefedve kelesztjük, majd 3 centiméter vastagra kinyújtjuk. Csészével kerek formákat szaggatunk, melyeket még további 20 percig pihentetünk. Végül bő, forró olajban aranysárgára sütjük a fánkokat. Akkor jártunk igazán sikerrel, ha a fánkok oldalán sütés után elválik a névben is szereplő világos színű szalag. Tálalás előtt a fánkokat porcukorral vagy gyümölcsízzel ízesítsük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 50 dkg finomliszt
  • 50 dkg rétesliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 3 evőkanál cukor
  • 4 db tojás
  • 1 l tej
  • 1 csipetny
  • szükség szerint olaj (a sütéshez)

Instrukciók

Ha ezt a receptet el akarod készíteni, érdemes ezt az oldalt is átnézni, ahol a fánk készítéshez olvashatsz tippeket!

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje2 óra
0
Még nincs értékelve
Értékelés: nincs