Tepertős pogácsa recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Tepertős pogácsa receptje, elkészítése

Tepertős pogácsa

Az élesztőt, langyos cukros tejben megfuttatjuk, majd összekeverjük a liszttel, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a darált tepertőt, a tojássárgákat, a kefírt és a bort. Alaposan összedolgozzuk, majd 1 órán át kelesztjük a tésztát. Lisztezett deszkán kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejét megkenjük felvert tojással, és szép pirosra sütjük. 4-es fokozaton (220 fok) kb. 20 perc.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 kg simaliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 30 dkg darált tepertő
  • 3 db tojássárgája
  • 1 doboz kefír (nagy)
  • 1 dl fehér bor
  • 1 kiskanál
  • 1 db tojás (kenéshez)

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

Ica néni

Elkészítés ideje2 óra
9.5
Átlagérték: 9.5 (2 szavazat)
Értékelés: nincs