Tepertős pogácsa recept |
|||||||
Tepertős pogácsa receptje, elkészítéseAz élesztőt, langyos cukros tejben megfuttatjuk, majd összekeverjük a liszttel, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a darált tepertőt, a tojássárgákat, a kefírt és a bort. Alaposan összedolgozzuk, majd 1 órán át kelesztjük a tésztát. Lisztezett deszkán kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejét megkenjük felvert tojással, és szép pirosra sütjük. 4-es fokozaton (220 fok) kb. 20 perc. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Lekváros táska - tepertős ... receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Briós receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Túrós kenyér házilag receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||