Tepsis mandula recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Tepsis mandula receptje, elkészítése

Tepsis mandula süti

A tésztához valókat a rum kivételével összekeverem, amikor már jó morzsalékos hozzáadom a rumot, és ezzel is jól átkeverem. Az így kapott tésztacipót 2 részre osztom, lapokká nyújtom és tepsi hátán sütőpapíron (kb. 200 fokon, 15 perc) megsütöm. Ha a lapok kihűltek megtöltöm a krémmel: a vaníliás pudingot 2 evőkanál cukorral és a tejjel sűrűre főzöm és kihűtöm, közben a margarint a porcukorral jó habosra keverem, végül hozzáadom az aromát, és a kihűlt pudingot, majd alaposan összekeverem, és megtöltöm a tésztát. Egy egész éjszakán át állni hagyjuk, másnapra megpuhul. Ekkor ráteszem a csokimázat: a tortabevonót összemelegítem a kakaópor, cukor, víz és a vaj keverékével, ha kicsit meghűlt rákenem a süti tetejére.
Az íze teljesen olyan, mintha a darabos formában sütött mandulát ennénk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 22 dkg darált dió (tésztához)
  • 20 dkg margarin (tésztához)
  • 20 dkg porcukor (tésztához)
  • 36 dkg liszt (tésztához)
  • 1 csomag sütőpor (tésztához)
  • 2 evőkanál kakaópor (tésztához)
  • 3 evőkanál rum (tésztához)
  • 4 dl tej (krémhez)
  • 1 csomag vanília puding (krémhez)
  • 2 evőkanál cukor (pudinghoz)
  • 20 dkg margarin (krémhez)
  • 15 dkg porcukor (krémhez)
  • 1⁄2 doboz mandula aroma
  • 1 db tortabevonó csoki (mázhoz)
  • 5 evőkanál kakaópor (mázhoz)
  • 5 evőkanál kristálycukor (mázhoz)
  • pici víz (mázhoz)
  • diónyi vaj (mázhoz)

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
9.71429
Átlagérték: 9.7 (7 szavazat)
Értékelés: nincs