Tolófánk recept |
|||||||
Tolófánk receptje, elkészítéseAz élesztőt 1/2 dl langyos tejjel és a kockacukorral felfuttatjuk, a szitált liszthez adjuk, egy kevés vízzel összedolgozzuk, kilisztezett tálba tesszük, és konyharuhával letakarva langyos helyen megkelesztjük. Egy tálban habosra keverjük a vajat a cukorral, a tojássárgákkal és a tojással, egy csipet sóval, beledolgozzuk a megkelt tésztába, és még annyi tejet vagy tejfölt adunk hozzá, hogy puha tésztát kapjunk. Egy nagyobb méretű, nem túl mély lábasban kb. 2 ujjnyi olajat forrósítunk, bal kezünkbe markolunk egy kevés tésztát, ujjainkat tenyerünkbe szorítjuk, behajlított hüvelyk- és mutatóujjunk között egydiónyi nagyságút nyomunk ki belőle - ezért hívják "tolófánknak" -, az olajba segítjük. Tiszta jobb kezünkbe szitalapátot veszünk, megforgatjuk a sülés közben jócskán megduzzadt fánkokat, halványpirosra sütjük, papírkendőre szedjük és így folytatjuk, amíg a tészta el nem fogy. A fánkocskákat tálra púpozzuk, megszórjuk vaníliás porcukorral. A baracklekvárt egy kevés vízzel vagy vörösborral felforrósítjuk és külön tálkában kínáljuk. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Instrukciók![]() A vaj helyett természetesen margarin is használható. Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Szalagos farsangi fánk receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Farsangi fánk receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Álarcos fánk receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||