Vadas recept |
|||||||
Vadas receptje, elkészítéseA húst nagyobb szeletekre vágom, olajon minden oldalát kicsit átpirítom, majd annyi vízzel engedem fel, amennyi ellepi. Belerakom a megtisztított, nagyobb darabokra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, és az egészben hagyott vöröshagymát. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítem, és lefedve, lassú lángon puhára főzöm. Ha a hús puha kiszedem a főzőléből, a zöldségeket külön edénybe rakom, a babérlevelet, szemes borsot és a hagymát kidobom. A répát, fehérrépát és a zellert összeturmixolom, majd visszateszem a lábasba, mustárral, cukorral, törött borssal ízesítem, és vissza öntöm rá a főzőlevet. A liszttel elkevert tejfölt hozzászűröm, majd a húsdarabokat is visszarakom, és egyet forralok rajta. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Savanyúleves receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Lencsefőzelék II. receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Savanyú vetrece receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||
én is pont igy csinálom mert sertésen és a csirkén kivül nem eszek mást és mégis isteni hajni
Nem tudom mért kell lehurrgoni a másikat,ő így csinálja és kész,te meg csináld ahogy akarod.Ő feltöltött egy neki nagyon bevált receptet és ezt megossza másokkal,ha nem tetszik nézzél más oldalon.Ilyen bunkó embereket,nem tudom mit kell okoskodni...Nagyon jó a arecept és nagyon finom is.
Ez a legfinomabb vadas. Én is így csinálom! GYÖNGYI
Ilyen hülyeséget még nem hallottam, hogy disznó combból vadast fözni. Minimum marha lábszár, ha már vad hús nincs és legalább előtte 4-5 napig pácolni kell a húst. A zöldségeket pedig karamelizált cukorra kell tenni és úgy készíteni a mártást. Ezt a receptet az írta aki még nem evett igazi vadast, csak menzán.
Szia!
Neked sem kéne hülyeségeket írni. Előbb utána kellene nézned az igazi receptnek.
A húsból zöldséges ágyon pecsenyét kell készíteni, majd a pecsenyeléből barna-mártást készíteni, hozzáadni az átpasszírozott zöldségeket, és a mártás felével tovább sütni a húst. Bármilyen húsból készíthető, mert mi van ha nincs szarvas csak vaddisznó. elvégre a házi sertés is képes visszavadulni. DE TOVÁBBI JÓ PÁCOLGATÁST!!!
Szerintem ez egy nagyon jó recept, ha meg akarod, te nagyokos,akkor pácolgass magadnak hetekig, ha nagyon ráérsz.
Sziasztok! Nagyon finom... ezt a receptet kerestem én is hozzád hasonloan... a külömbség csak annyi, hogy én sertés nyelvvel készítem ! Próbáld ki igy is!!! Isteni finom. Jó étvágyat!
Sok helyen kerestem, de volt ahol oreganot, volt ahol zsályát, meg ilyen őrültségeket akartak hozzá rakatni. Végre az igazi, régi, hagyományos recept is megvan, köszönöm.
- A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges
szuper:)