Vajdasági sós recept |
|||||||
Vajdasági sós receptje, elkészítéseAz élesztőt langyos, (1 evőkanálnyi) cukros tejben megfuttatjuk. A lisztet összekeverjük az olajjal, majd hozzáadjuk a megtuttatott élesztőt, és jól összedolgozzuk. Dagasztás után négyfelé osztjuk a tésztát, egyesével kinyújtjuk majd mindegyiket megkenjük a következő krémmel: a margarint a tojássárgával és a sóval habosra keverjük. Ezután feltekerjük, mint a bejglit és kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk (állítva nem elfektetve) megkenjük a felvert tojással, köménymaggal, sajttal megszórjuk (ízlés szerint). Előmelegített sütőben sütjük. (200 fokon kb. 30 perc) Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Virslis buci receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Croissant (kakaós) receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Kókuszos tekercs receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||