Valódi Dobostorta recept |
|||||||
Valódi Dobostorta receptje, elkészítéseA tészta elkészítése: A 9 tojás fehérjét a 120 g kristálycukorral kemény habbá verjük majd keverőgép első fokozatával elvegyítjük a 9 tojás sárgáját. Ha ezzel készen vagyunk akkor keverő kanálal óvatosan, egyenletes kevergetés melett kanalanként beleszitálva, hozzáadjuk a 150 g lisztet. Ha már simára kevertük akkor vagy sütőlemezen sütjük ki a 6 db lapot oly formában, hogy a sütőlemezt vékonyan kivajazzuk és lisztezzük, de célszerű inkább tortaformában kisütni majd 6 egyenletes vagy kevesebb lapokra vágni kihűlés után. Sütés után eltávolítjuk a szívószálakat (lásd instrukciók!) majd a formát lisztezett nyújtódeszkára fordítom le a tetejével hogy a teteje egyenesre nyomódjon össze és ne maradjon púpos. Kihűlés után vékonypengéjü késsel körbekarcoljuk a lapokat, hogy milyen vastagságúra vágjuk és egy erős cérnával a lapokat eldaraboljuk. Így egyenes, egyenletes lapokat kapunk. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Instrukciók![]() Jó tanácsként egy sütési tipp: a tortaformába beleöntött massza közepébe helyezzünk el egy olyan nagyságúra vágott szívószálat mint a forma magassága melyen a gőz ki tud párologni, és így a piskóta közepe sütés után nem esik össze. A sütés után a szívószálat gyengén forgatva kell kivenni a tésztából. Ez alkalmazható tepsiben is, csak ott 3-4 darabot kell elhelyezni a közepén hosszában, attól függően, hogy mekkora a tepsi. Jegyzet![]() A diszítő cukrozott, szeletelt lapok elhelyezését a tortánkra tehetjük oly formában is, hogy egy kevés tölteléket meghagyva diszítő tortanyomóval a szeletek alá nyomunk és így kissé ferdék lesznek a tetején a lapok kicsit esztétikusab a tortánk. Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Valódi somlói galuska receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Rumos linzer receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Finom kókusz szelet receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||
Kedves djbloody . !! Én nem kételkedem a tudásodban mint ahogyan Te kételkedsz olyan szakácskönyvben lévő híresnek megnevezett receptekről mint a bent megjelölt igen finom dobostorta. Én régi módi ember vagyok és nekem még szüleim is tortaformában sütötték a tortát vagy jobb híján lábasba. Igen én a leírt receptet valóban elkészítettem és állítom, hogy nagyon sok cukrászsütivel felvenné a versenyt. Lehet valóban lapokból kiszúrni a piskótalapokat de úgy egy csomó hulladék marad. /pocséklás/ A mai világban igen kitalálták a szilikon lapot vagy formákat és sütő papírokat. De maradok a régi bevált formámnál. Próbáld meg elkészíteni előbb és csak utána kritizáld azt a receptet ami már díjat is nyert.
Köszönöm kedves Admin a hozzászólásodat.
- A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges
Szia.
Én cukrász vagyok és egyáltalán nem igy tudom.
1.: Hol van a lapból az olvasztott vaj?
2.: Mióta sütjük formában?
3.: Mióta kell kenésnél vajazni a lemezt?
SiteAdmin
Információim szerint ezt a receptet egy szakácskönyvből küldték be... tehát ezek szerint így is lehet csinálni. Esetleg nem egészítenéd ki a te ismereteid szerinti elkészítést? Szívesen megnéznénk a te verziódat is