Vaníliás túrórudacskák recept |
|||||||
Vaníliás túrórudacskák receptje, elkészítéseA tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat jól kikeverjük a sóval, vaníliás cukorral a reszelt citromhéjjal, a sütőporral és a mézzel. A fehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgás masszához óvatosan hozzákeverjük a kissé megolvasztott, de már nem meleg vajat, majd hozzáadjuk az áttört tehéntúrót és a lisztet. Végül beleforgatjuk a tojáshabot. A masszából nedves kézzel kétujjnyi kis rudacskákat formázunk, és alufólialapra helyezve félórára betesszük a hűtőbe. Bő olajat forrósítunk, amelybe egyszerre csak néhány darabot teszünk, mert sülés közben kissé megnő. Mindkét oldalát szép aranysárgára sütjük, és az olajból kivéve, papírtörülközőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívhassa. Még forrón meghintjük a fahéjas porcukorral, és melegen vagy hidegen tálaljuk. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Instrukciók![]() A vaj helyettesíthető margarinnal is. Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Elkészítés nehézsége alapján: Kurtyák csirkecomb receptje, elkészítéseElkészítés nehézsége alapján: Pácolt pulykacomb Margit módon receptje, elkészítéseElkészítés nehézsége alapján: Görög rakott húsos tészta receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||