Vincellér szelet recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Vincellér szelet receptje, elkészítése

Négy nagy szelet húst kiklopfolunk, ráfektetjük a szalonnaszeleteket, összehajtjuk, hústűvel megtűzzük, lisztezve kevés olajon megpirítjuk a gombafejekkel együtt, majd félretesszük. A maradék olajon megdinszteljük a kis fej hagymát, fűszerezzük, felöntjük a musttal, borral, a húsokkal, a gombával összepároljuk. Majd a gombát és a húst kiszedjük, a levet tejszínnel elkeverjük. Leszűrve a húsra, gombára öntjük, így pár percig forraljuk. Rizskörettel vagy burgonyagombóccal tálaljuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 60 dkg sertéscomb
  • 8 db gombafej (sampinyon)
  • 1 fej hagyma
  • 4 szelet füstölt szalonna
  • 2 dl must (fehér szőlőből - házilag krumplinyomóval is elkészíthetjük)
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • szükség szerint liszt
  • szükség szerint olaj
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors
  • izlés szerint kakukkfű
  • izlés szerint bazsalikom
  • izlés szerint babérlevél
  • izlés szerint rozmaring

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

Észak-Magyarország újság

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
6
Átlagérték: 6 (1 vote)
Értékelés: nincs