Virsli tésztában recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Virsli tésztában receptje, elkészítése

Virsli tésztában sütve

Az élesztőt cukros, langyos vízben megfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, az őrölt köményt, és a zúzott fokhagymát, majd a megkelt élesztőt, és tésztává gyúrjuk, kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. Ezután lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk (ujjnyi vastagra), megkenjük mustárral, reszelt sajtot szórunk rá, a virslit ízlés szerinti darabokban tehetjük rá, belegöngyöljük (én kb. 10x12 cm-es téglalapokra osztottam a tésztát, és ebbe göngyöltem 1-1 darab virslit), kicsit megvagdossuk a tetetjét, megkenjük felvert tojássárgájával, és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, addig sütjük amig a sajt szépen meg nem pirul rajta.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl víz
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál
  • 3 dkg élesztő
  • 20 dkg trappista sajt
  • 10 db füstli
  • izlés szerint őrölt kömény
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • izlés szerint mustár
  • 1 db tojássárgája (kenéshez)

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
9.2
Átlagérték: 9.2 (5 szavazat)
Értékelés: nincs