Vörösboros sertéskaraj recept

szekeresm képe
Súgó megjelenítése

Vörösboros sertéskaraj receptje, elkészítése

A sertéscombot felszeleteljük. Előre felforrósított krómnikkel edényben mindkét oldalukat kifehérítjük, vagy enyhén pirítjuk zsiradék hozzáadása nélkül. Mikor mind készen van, visszarétegezzük az edénybe a szeleteket és rétegenként sóval, fehérborssal, szegfűszeggel fűszerezzük, végül felöntjük a vörösborral. A vörösbort kb. kétharmadára bepároljuk, ezután lefedve puhára pároljuk a húsokat.
A szaftot liszttel besűritve, majd tejszínt hozzáadva gazdagíthatjuk, de enélkül is rendkívül zamatos, egzotikus ízű.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

Instrukciók

Csak olyan edényben készítsük, ami alkalmas a zsiradék nélküli sütésre!

A vörösbor bepárlása közben érdemes a húsokat megfordítani egyszer-kétszer, hogy jobban átjárja a vörösbor.

Jegyzet

Besűrítve tészta körettel, enélkül inkább burgonyapürével tálaljuk!

Egyéb infók

Elkészítés ideje2 óra
0
Még nincs értékelve
Értékelés: nincs