Zöldborsós tészta recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Zöldborsós tészta receptje, elkészítése

Az olajon aranysárgára sütjük az apróra vágott újhagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, és a kockákra vágott sertéscombot (vagy csirkemellet), megsózzuk, borsozzuk és kevés vízzel, fedő alatt, kis lángon pároljuk. Amikor már majdnem puha, közékeverjük zöldborsót, és együtt teljesen puhára pároljuk. Közben egy másik edényben sós vízben, puhára főzzük a tésztát, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük. A zöldborsós hússal összekeverjük, és azonnal tálaljuk. Külön tálkában reszelt sajtot adunk hozzá, hogy ki-ki ízlésének megfelelő mennyiséget szórhasson a tésztájára.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csomag újhagyma
  • izlés szerint pirospaprika, só, bors
  • 30 dkg sertéscomb vagy csirkemell
  • 1 kg zöldborsó
  • 20 dkg tészta (orsó, makaróni, stb.)
  • izlés szerint reszelt sajt

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló kategóriák alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Egyéb infók

Forrás

újság

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
8
Átlagérték: 8 (1 vote)
Értékelés: nincs