Zölddió befőtt recept |
|||||||
Zölddió befőtt receptje, elkészítéseFélig érett, zsenge diókat (legjobb június közepén) kötőtűvel sűrűn megszurkáljuk, nyolc napig vízben áztatjuk őket, a vizet ez idő alatt naponta cseréljük. Nyolc nap múlva a diókat cukros sziruppal (0.5 l víz, 1 kg cukor - 1 kg dióra számítva) félpuhára főzzük. Ekkor a szirupos diót porcelántálba öntjük, és másnapig pihentetjük. Következő nap a szirupot leszűrjük róla, hozzáadunk egy darabka fahéjat, néhány szegfűszeget, majd a szirupot újból felfőzve a diókra öntjük, majd üvegekbe téve, szorosan lekötjük, és 15 percig gőzben pihentetjük. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Jegyzet![]() Érdemes gumikesztyűben dolgozni a dió mosásakor, mert nagyon nehezen jön le a bőrünkről. Én 2006-ban készítettem a recept alapján a befőttet, jó pár napig fekete volt a kezem, és egy pólót is kellett selejteznem, mert amikor kötőtűvel szurkáltam a diót, összefröcskölte a pólót, és nem jött ki semmilyen mosószerrel a folt. Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Zölddió befőtt 2. receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Ecetes-mézes szilva befőtt receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Hamis ananászbefőtt receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||
- A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges
300-720 ml üvegek eladók. 50 Ft/db. 30-319-05-59