Zöldséges sertéstekercs grillezve, majonézes padlizsán dippel recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Zöldséges sertéstekercs grillezve, majonézes padlizsán dippel receptje, elkészítése

A csont nélküli karajszeleteket vékonyra klopfoljuk, sóval, borssal és a zúzott fokhagymával fűszerezzük. A bacon szeleteket, a vékonyra szelt közepes cukkínit és a kaliforniai paprikát ráfektetjük, szorosan feltekerjük, majd fogpiszkálóval összetűzzük. Meglocsoljuk az olívaolajjal, és grillen pirosra sütjük. A padlizsánt is megsütjük, közben a mártogatóshoz a majonézt simára keverjük a mustárral és az aprított petrezselyemmel, majd lazán beleforgatjuk a pépesre vágott, sült padlizsánt. Tálaláskor a félbevágott tekercseket a tányérra fektetjük, és mellé kanalazzuk a majonézes padlizsán mártogatót.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 8 szelet bacon
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db cukkíni
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 dl olívaolaj
  • 3 dl majonéz
  • 1 db padlizsán
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 csokor petrezselyem
  • izlés szerint
  • izlés szerint őrölt bors

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

Globus majonézes receptfüzet

Elkészítés ideje1 óra
5
Átlagérték: 5 (1 vote)
Értékelés: nincs