Receptek
(2 szavazat) A húsokat megtűzdelem fokhagymával, sóval, borssal megszórom. A mell-darabokat baconba tekerem. Egy tepsi alját olajjal megkenek, belerakom a húsokat, megszórom ropogós sültcsirke fűszersóval. Aláöntök egy deci vizet, és alufóliával lefedve puhára sütöm. Amikor a hús puha, az alufóliát leveszem sajtot szórok a húsoka és addig rakom viszza a sütőbe, amíg a sajt ráolvad.
|
|||
(7 szavazat) Az egész darab csirkecombokat sóval, borssal, majorannával, pirospaprikával fűszerezem, majd sorban tepsibe rakom. Mellérakom a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, a szeletekre vágott fokhagymát, ráöntöm az olajat és a sört, majd alufóliával letakarom kb. 30-40 percig párolom - közben párszor meglocsolom a saját levével -, majd a fóliát leveszem és kicsit megpirítom a tetejét.
|
|||
(8 szavazat) A csirkecombokat lebőrözöm, megmosom. Elkészítem a szószt: az olajat összekeverem ketchuppal, apróra vágott fokhagymával, oreganoval, bazsalikommal, kakukkfűvel, sóval, borssal. A csirkecombokat alaposan bekenem a szósszal, és 1 órát állni hagyom. Egy tepsibe rakom a combokat és pici vizet öntök rá, letakarom alufóliával, és előmelegített sütőben kb. |
|||
(24 szavazat) A zsemlét vízben (vagy tejben) megáztatjuk, ha jól megázott kinyomkodjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, egy kevés olajon megpirított reszelt vöröshagymát (vagy hagymakrémet),a zúzott fokhagymát, a tojást, borssal, majorannával, sóval ízesítjük, és jól összedolgozzuk. A csirkecombokat megmossuk, lecsepegtetjük. |
|||
(12 szavazat) Olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, és fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, belerakjuk a csirkecombokat,sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel ízesítjük (tehetünk bele 1-2 szál borsikafüvet, 1 paradicsomot, 1 paprikát), kevés vizet öntünk alá és fedő alatt puhára pároljuk.
|
|||
(5 szavazat) A combokat előző este besózzuk és a jégszekrénybe tesszük. Másnap margarinnal kikent tepsibe egymás mellé tesszük. Előmelegített sütőben a tepsi mellék tegyünk egy konzervdobozban vizet is, hogy sütéskor nedvességet is kapjon a hús, így szaftosabb lesz. Amikor puhulni kezd, időnként kenjük meg a méz, margarin, citromlé és törött bors keverékével.
|
|||
(19 szavazat) A lisztet összekeverjük a paprikával, majorannával, borssal, és a fokhagymával, az enyhén besózott csirkecombokat megforgatjuk a keverékben. Kivajazott tepsibe rakjuk, és a maradék lisztet (fűszereset) rászórjuk. Megszórjuk a reszelt füstölt sajttal. Erre rákarikázzuk a hagymát. A tejfölt összekeverjük az olajjal, és a tetejére öntjük. Lefóliázzuk, és kb. 50 perc múlva kivesszük a sütőből. ... |
|||
(3 szavazat) A tepsiben elterítjük a felkarikázott hagyma felét, meghintjük szerecsendióval és borssal. Vékonyra karikázunk 2 kicsumázott, megmosott almát. Rászórjuk az apróra vágott savanyú káposzta felét, sorban elhelyezzük a sózott, borsozott, kevés lisztbe mártott, félbevágott csirkecombokat. Erre a megmaradt hagymakarika, 2 alma és a maradék savanyú káposzta kerül – ebben a sorrendben! Az utolsó almát ...
|
|||
(3 szavazat) A csirkecombokat megtisztítjuk, és a sóval, ételízesítővel, borssal és majorannával befűszerezzük. A húsdarabokat a jénai tál aljába helyezzük és felöntjük világos sörrel, addig, hogy a lé a 3/4-ig ellepje, de semmilyen zsíradékot nem teszünk alá. Az előmelegített sütőbe 40-45 percig 300 fokon vagy 8-as fokozaton, fedetlenül pároljuk, ízlés szerint bő szaftot hagyhatunk alatta. Petrezselymes ...
|
|||
(3 szavazat) Sóval, borssal és szárnyas fűszerkeverékkel beszórjuk az alsó csirkecombokat, majd a száraz fehér borral és 2-3 evőkanál olajjal lelocsoljuk, ezt követően egy órán keresztül a hűtőben pihentetjük. Az "érlelés" után sütőedénybe rakjuk, őrölt rozmaringgal megszórjuk, valamint karikára vágott nagy fej vöröshagymát és az áttört fokhagymát is a húsra helyezzük.
|
|||