Receptek
A lencsét átválogatom, és előző este beáztatom. Másnap egy lábasban az olajon megdinsztelem az apróra vágott kis fej vöröshagymát, majd beleteszem a beáztatott lencsét, fokhagymával, babérlevéllel, sóval ízesítem, felöntöm vízzel és lassú tűzön puhára főzöm. Ezután a babérlevelet kiveszem a vízből, és turmixgéppel pépesítem a levest, hozzáadom a mustárt és a tejszínt, majd felforralom.
|
|||
(2 szavazat) A pulykacombról a bőrét lefejtjük, majd a húst annyi vízben, amennyi bőven ellepi, puhára főzzük. (a levét félretesszük). A lencsét átválogatjuk, többször váltott hideg vízben megmossuk, majd 1-2 órára beáztatjuk, azután leszűrjük. Ezt követően egy lábasba töltjük és 1,2 liter füstöltlével felöntjük (ha kell, vízzel egészítjük ki a szükséges mennyiségre). A hagymát meg a fokhagymát ...
|
|||
(3 szavazat) Kiválogatjuk a lencsét, alaposan megmossuk, és leöntjük vízzel, hogy bőven ellepje. Beledobunk egy fej vöröshagymát, megsózzuk, és nagyon kis lángon puhára főzzük. Még melegen öntjük hozzá az ecetet, a cukrot. Hagyjuk kihűlni. Ezután leszűrjük, a hagymafejet kidolbjuk belőle, és belereszelünk egy másik fej nyers hagymát. Összekeverjük a tejföllel és a főtt sonkával.
|
|||
(8 szavazat) A lencsét átválogatjuk, megmossuk és néhány órán keresztül ázni hagyjuk. Leszűrés után enyhén sós, babérleveles vízben puhára főzzük, majd kihűtjük, leszűrjük és hűtőbe tesszük. A virsli bőrét lehúzzuk és vékony karikákra szeleteljük. A lila hagymát szintén karikára vágjuk és félretesszük. A tejfölt egy nagyobb edényben összekeverjük a mustárral, a finomra vágott snidlinggel, a zúzott ...
|
|||
(3 szavazat) Náhány órára hideg vízben áztatjuk az átválogatott lencsét, majd hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, és petrezselyemgyökeret, meg egy darabka citromhéjat, és kevés sóval ízesítve puhára főzzük. Még melegen kevés ecettel, és csipetnyi cukorral ízesítjük, ha kihűlt belereszeljük a zellert, és a vöröshagymát. Kissé megborsozzuk, a citormhéjat kidobjuk belőle, és legalább egy napig hideg ...
|
|||
(25 szavazat) Az előző nap beáztatott lencsét - a sót, babérlevelet és a fokhagymát is hozzáadva -, az áztatólében feltesszük főni. Ha szükséges, főzés közben pótoljuk a vizet, de mire megfő, annyi leve se maradjon amennyi ellepi. Kevés olajon szalma színűre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd a liszttel hagymás rántást készítünk,ezt pirospaprikával megszórjuk, és a főzelékhez öntjük. A főzeléket ezután ...
|
|||
(15 szavazat) A kiválogatott lencsét előző este hideg vízbe áztatom. Másnap babérlevéllel és reszelt citromhéjjal kevés sós vízben puhára főzőm, majd kihűtöm.
|
|||