Receptek

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Lencse krémleves füstöltsajttal
0
Értékelés: nincs

A lencsét átválogatom, és előző este beáztatom. Másnap egy lábasban az olajon megdinsztelem az apróra vágott kis fej vöröshagymát, majd beleteszem a beáztatott lencsét, fokhagymával, babérlevéllel, sóval ízesítem, felöntöm vízzel és lassú tűzön puhára főzöm. Ezután a babérlevelet kiveszem a vízből, és turmixgéppel pépesítem a levest, hozzáadom a mustárt és a tejszínt, majd felforralom.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.5 (2 szavazat)

A pulykacombról a bőrét lefejtjük, majd a húst annyi vízben, amennyi bőven ellepi, puhára főzzük. (a levét félretesszük). A lencsét átválogatjuk, többször váltott hideg vízben megmossuk, majd 1-2 órára beáztatjuk, azután leszűrjük. Ezt követően egy lábasba töltjük és 1,2 liter füstöltlével felöntjük (ha kell, vízzel egészítjük ki a szükséges mennyiségre). A hagymát meg a fokhagymát ...

Tomi képe
Súgó megjelenítése
6.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.3 (3 szavazat)

Kiválogatjuk a lencsét, alaposan megmossuk, és leöntjük vízzel, hogy bőven ellepje. Beledobunk egy fej vöröshagymát, megsózzuk, és nagyon kis lángon puhára főzzük. Még melegen öntjük hozzá az ecetet, a cukrot. Hagyjuk kihűlni. Ezután leszűrjük, a hagymafejet kidolbjuk belőle, és belereszelünk egy másik fej nyers hagymát. Összekeverjük a tejföllel és a főtt sonkával.

Tomi képe
Súgó megjelenítése
7.625
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.6 (8 szavazat)

A lencsét átválogatjuk, megmossuk és néhány órán keresztül ázni hagyjuk. Leszűrés után enyhén sós, babérleveles vízben puhára főzzük, majd kihűtjük, leszűrjük és hűtőbe tesszük. A virsli bőrét lehúzzuk és vékony karikákra szeleteljük. A lila hagymát szintén karikára vágjuk és félretesszük. A tejfölt egy nagyobb edényben összekeverjük a mustárral, a finomra vágott snidlinggel, a zúzott ...

Tomi képe
Súgó megjelenítése
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (3 szavazat)

Náhány órára hideg vízben áztatjuk az átválogatott lencsét, majd hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, és petrezselyemgyökeret, meg egy darabka citromhéjat, és kevés sóval ízesítve puhára főzzük. Még melegen kevés ecettel, és csipetnyi cukorral ízesítjük, ha kihűlt belereszeljük a zellert, és a vöröshagymát. Kissé megborsozzuk, a citormhéjat kidobjuk belőle, és legalább egy napig hideg ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.68
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.7 (25 szavazat)

Az előző nap beáztatott lencsét - a sót, babérlevelet és a fokhagymát is hozzáadva -, az áztatólében feltesszük főni. Ha szükséges, főzés közben pótoljuk a vizet, de mire megfő, annyi leve se maradjon amennyi ellepi. Kevés olajon szalma színűre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd a liszttel hagymás rántást készítünk,ezt pirospaprikával megszórjuk, és a főzelékhez öntjük. A főzeléket ezután ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Lencse saláta
6.06667
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.1 (15 szavazat)

A kiválogatott lencsét előző este hideg vízbe áztatom. Másnap babérlevéllel és reszelt citromhéjjal kevés sós vízben puhára főzőm, majd kihűtöm.
Salátalét készítek olajjal, ecettel, cukorral, törött borssal, és karikákra vágott, forrázott lila hagymával, majd hozzáadom a leszűrt lencsét.
Hűtőszekrényben több órán keresztül érlelem.
Tálaláskor megszórom finomra vágott metélőhagymával.