Receptek

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Töltött hagyma recept
9
Értékelés: nincs Átlagérték: 9 (1 vote)

A hagymákat meghámozzuk, végeit levágjuk, forró sós vízben kb. 2 perc alatt megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A hagymák belsejét óvatosan szedjük ki, úgy hogy 2-2 hagyma réteg maradjon, és még tudjunk bele tölteléket rakni. (1 nagy hagymából kb. 3 db tölteni való hagyma-körünk lesz. A hagymák középső, már nem tölthető részét belerakhatjuk -összedarabolva - a töltelékbe).

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Gölődin leves
9
Értékelés: nincs Átlagérték: 9 (4 szavazat)

A hagymát apróra vágom, olajon aranysárgára párolom, lehúzom a tűzről megszórom pirospaprikával, és felöntöm 2 l vízzel. Belerakom a megtisztított és vékony szeletekre vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert, hozzáadom a fokhagymát, paprikát, paradicsomot és az apróra vágott petrezselyem zöldet. sóval, őrölt borssal ízesítem és puhára főzöm.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Pangasius tésztában
6.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.3 (3 szavazat)

A vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk a zöldcitrom reszelt héját és levét, levesszük a tűzről és hozzáadjuk az apróra darabolt kaprot, snidlinget és petrezselyemzöldet.

szekeresm képe
Súgó megjelenítése
Szőlős-gombás sertéscomb ragu
8.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.5 (2 szavazat)

A sertéscombról eltávolítjuk az inas, zsíros és hártyás részeket, a színhúst csíkokra vágjuk. Felforrósítunk egy vastag aljú rozsdamentes edényt, és zsiradék használata nélkül kifehérítjük benne a húsokat. Amikor teljesen kifehéredett, és engedett elegendő vizet és saját zsiradékot, fedő alatt takaréklángon elkezdjük a párolást. Megvárjuk, amíg a saját szaft kitisztul (kb.

Lisztes képe
Súgó megjelenítése
Eredeti Hortobágyi húsos palacsinta
9.18182
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.2 (11 szavazat)

A kész paprikás csirkét a mártásából kiszedjük, majd kicsontozzuk, csontját, bőrét eltávolítjuk, finomlukú húsdarálón megdaráljuk. Serpenyőben vajat hevítünk, hozzáadjuk a főtt, darált szárnyashúst, kevés sóval, őrölt borsal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. 10-15 percig pirítjuk, majd a 20 db palacsintába egyenletesen elosztjuk.

Lisztes képe
Súgó megjelenítése
Dorozsmai Molnárponty házilag
5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5 (1 vote)

A pontyfilét hidegvízben alaposan megmossuk, tiszta ruhával leszárítjuk, sózzuk, szalonnával megtűzdeljük, zsemlemorzsába mártjuk, majd a felhasználásig félre tesszük. Rozsdamentes edénybe vajat hevitünk, beletesszük a finomra vágott (tisztitva kb. 10 deka)vöröshagymát, megpirítjuk, megszórjuk kalocsai rózsapaprikával, felengedjük hal-alaplével, sózzuk és beforraljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.5 (2 szavazat)

A csirkemelleket szeleteljük fel, enyhén klopfoljuk meg, sózzuk, borsozzuk, majd közepes tűzön süssük meg. Közben aprítsuk fel a hagymát. A megsült csirkét tartsuk melegen és ugyanabban a serpenyőben pirítsuk meg a hagymát. Adjuk hozzá a bort, a ketchupot és a Worcestert. Kanállal kevergetve 3 percig főzzük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Csirke húsleves
8.69231
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.7 (13 szavazat)

A csirkeszárnyakat áttisztítom, a többi húst átmosom. Hideg sós vízben lassú lángon felteszem főzni, szemes borssal, egészben hagyott vöröshagymával, petrezselyemzölddel, zellerzölddel, paprikával, paradicsommal ízesítem. Amikor felfőtt a leves, a habját leszedem róla, és hozzáadom a megtisztított darabokra vágott zöldségeket. Addig főzöm amíg a hús, és a zöldségek is megpuhulnak (kb. 2 óra).

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Savanyúleves
9.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.7 (3 szavazat)

A húst nagyobb szeletekre vágom és 2 liter hideg sós vízben felteszem főzni, amikor félig puha hozzáadom a hagymát, sárgarépát, fehérrépát, és fedő alatt puhára főzöm. Ha megpuhult a hús és a zöldségek is kiveszem, és kockákra vágom, a hagymát eldobom.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Töltött csirkecomb
8.41667
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.4 (24 szavazat)

A zsemlét vízben (vagy tejben) megáztatjuk, ha jól megázott kinyomkodjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, egy kevés olajon megpirított reszelt vöröshagymát (vagy hagymakrémet),a zúzott fokhagymát, a tojást, borssal, majorannával, sóval ízesítjük, és jól összedolgozzuk. A csirkecombokat megmossuk, lecsepegtetjük.