Saláták: húsos saláta receptek és elkészítés: 1. oldal
Az tonhalat leszűrjük és összekeverjük az apróra vágott olajbogyóval, a felkockázott paradicsommal, paprikával és az uborkával, valamint a citromlével, sóval, borssal ízesíthetjük.
|
|||
Az tonhalat leszűrjük és összekeverjük az apróra vágott olajbogyóval, a felkockázott paradicsommal, paprikával és az uborkával, valamint a citromlével, sóval, borssal ízesíthetjük. )
|
|||
(3 szavazat) A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, grill fűszerkeverékkel megszórjuk és fél órát állni hagyjuk, majd egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, és megsütjük. A salátát megtisztítjuk a külső levelektől és csíkokra vagdaljuk. Elkészítjük az öntetet: a tejfölt összekeverjük, a majonézzel, a mustárral és a vízzel, sóval, borssal ízesítjük.
|
|||
A csirkehúst kockára vágjuk, sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük, alufóliába csomagoljuk, és sütőben, a saját gőzében puhára pároljuk. A zöldségeket alaposan megmossuk és leszárítjuk. A saláta leveleit apróra összetépkedjük, vagy késsel összevágjuk, a többit felkarikázzuk. A zöldségeket és a kihűlt húst üvegtálba tesszük.
|
|||
(2 szavazat) Minden hozzávalót kockákra vágunk, és összekeverjük a tartármártással. Ízesítjük fehér borssal. A tetejét apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük.
|
|||
A kis kockákra vágott húst a megfőzött, lehűtött, meghámozott és apró kockákra vágott burgonyával s a vékonyra szeletelt uborka felével tálba rakjuk, majonézzel, sóval, ecettel elkeverjük, salátástálon felhalmozzuk, a maradék uborkával és salátalevelekkel díszítjük. Egy részét felhasználhatjuk főtt tojás vagy nyers paradicsom töltelékéül. (A főtt tojást félbevágjuk, sárgáját kivesszük, ...
|
|||
(5 szavazat) A ketchupot, az olajat, a mustárt, cukrot és a borsot összekeverjük, felforraljuk és kihűtjük. Ha kihűl hozzáadjuk a majonézt, és a tejszínt. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, megsózzuk és félretesszük. A párizsit vékony csíkokra vágjuk, hozzáreszeljük (a reszelő legnagyobb részén) az uborkát, belekeverjük a hagymát, ráöntjük a majonézes szószt, belereszeljük a burgonyát, és jól ...
|
|||
(8 szavazat) A hagymát meghámozzuk, majd vékony karikákra vágjuk és megsózzuk, jól összekeverve 20 percig állni hagyjuk. Közben hideg vízbe tesszük a (kb. 30 dkg) krinolint, és kis lángon addig melegítjük, amíg a víz forrni nem kezd. Ekkor félrehúzzuk a tűzről, és a krinolint még 5 percig hagyjuk a vízben. Az ecetet a mustárral, 3 evőkanál vízzel és az olajjal jól összekeverjük, majd a cukorral és a ...
|
|||
(10 szavazat) A virslit és a tojásokat megfőzzük. Összekeverjük a tejfölt, a majonézt, és a mustárt. A hagymát apróra vágjuk, és azt is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk. A főtt tojások közül 4-et belereszelünk a majonézes öntetbe, majd belekarikázzuk a virsliket. Az 5. tojással díszítjük a salátát.
|
|||