Sütemények: dagasztott süti receptek, elkészítésük: 1. oldal
(3 szavazat) A lisztet összekeverem az olvasztott margarinnal, hozzáadom a tojást, a porcukrot és a tejben elkevert élesztőt. Jól összekeverem, és egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap reggel a tésztát 8 felé osztom, „hurkát” sodrok belőle és csiga alakban feltekerem.
|
|||
(3 szavazat) Az élesztőt porcukros, langyos tejben megfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásokat, a csipet sót, a tejfölt, ezt jól összegyúrjuk, kidolgozzuk, majd 45 percig kelesztjük, meleg helyen konyharuhával lefedve.
|
|||
(1 vote) Az élesztőt, langyos cukros tejben megfuttatjuk, majd összekeverjük a liszttel, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a darált tepertőt, a tojássárgákat, a kefírt és a bort. Alaposan összedolgozzuk, majd 1 órán át kelesztjük a tésztát. Lisztezett deszkán kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtuk kb.
|
|||
(4 szavazat) Az élesztőt a langyos tejben egy kiskanálnyi cukorral felfuttatom. A liszthez, hozzáadom a porcukrot, sót, olajat, és a felfuttatott élesztőt, jól összedolgozom a tésztát, és kb. 1 órát kelesztem. Ezután lisztezett gyúrótáblára borítom, kb. 30x40 cm-es téglalappá gyújtom. Megkenem az olvasztott vajjal, rászórom a mákkal, vaníliás cukorral összekevert porcukrot, és ráreszelem a citrom héját.
|
|||
(11 szavazat) A langyos tejben (1 kiskanál cukor hozzáadásával) megfuttatjuk az élesztőt. Közben a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk margarint, sót, a porcukorral elkavart tojássárgáját, és a felfutott élesztőt. Jól átdolgozzuk, dagasztjuk, hogy hólyagos legyen és langyos helyen, letakarva egy óráig kelesztjük.
|
|||
(11 szavazat) Az élesztőt langyos, tejben - 1 kiskanál cukor hozzáadásával - felfuttatjuk. Amikor felfutott összekeverjük a liszttel, a tojások sárgájával, az olvasztott margarinnal, a porcukorral, és a reszelt citrom héjával. Jól összedolgozzuk, tetejét megszórjuk liszttel, egy konyharuhával letakarjuk, és egy órát kelesztjük. Ezután a tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és újból átgyúrjuk. |
|||
(2 szavazat) A tejet megmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt, langyos helyen megfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk az olajat, sót, és a megfuttatott élesztőt jól kidolgozzuk. A negyedét elvesszük és hozzádolgozzuk a kakaóport, jól összegyúrjuk, cipóvá formázzuk. Mindkét cipót külön tálban megkelesztjük (kb. 1 óra), ha megkelt a fehér és a barna cipót 4-4 részre osztjuk. Kb.
|
|||
(6 szavazat) Az élesztőt a langyos tejben a kockacukor hozzáadásával felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, sót, margarint, tojássárgákat és a felfutatott élesztőt, kelttésztát gyúrunk és egy órát pihenni hagyjuk. Közben elkészítjük a tölteléket: a darált diót összekeverjük a porcukorral, a kakaóporral és a tojások keményre felvert habjával.
|
|||
(5 szavazat) A cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszttel összemorzsolt margarint, és a tojássárgákat. Összegyúrjuk és 3 részre osztjuk. Elkészítjük a tölteléket: a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd belerakjuk a porcukrot és gőz fölött keményre verjük. Ha kihűlt hozzáöntjük a kókuszreszeléket, ezt is 3 részre osztjuk.
|
|||
(3 szavazat) Az élesztőt a cukros tejjel felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, egy evőkanál puha margarint, a felfuttatott élesztőt, ráöntjük a langyos vizet, és simára dagasztjuk. A tésztát olajjal kikent edénybe rakjuk, és 1 óra hosszat a hűtőben pihentetjük. Ezután lisztezett deszkára borítjuk, négyszögletesre nyújtjuk, kb. fél centi vastagra, és megkenjük margarinnal.
|
|||
