Sütemények: diós süti receptek és elkészítésük: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2010, március 17 - 23:51
|
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, a zsemlemorzsát, a sütőport, és a darált diót. Egy tepsi aljára lerakjuk az ostyalapot, úgy, hogy mindenhol fedje, majd erre öntjük a tésztát, és lassú tűzön megsütjük. Közben elkészítjük a krémet: a margarint a porcukorral, és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, február 17 - 22:01
|
Az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttajuk, majd összegyúrjuk a liszttel, a margarinnal és a tojássárgákkal. 3 cipóra osztjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, január 15 - 21:49
|
A tojássárgákat a porcukorral, a kakaóporral és a margarinnal jó habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a tojások keményre felvert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőben kb. 180 fokon 20 percig sütjük. Ha kihűlt a tészta rákenjük a krémet: a darált diót összekeverjük a porcukorral és a rummal.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 7 - 19:31
|
A dióból kiválogatunk, egy maréknyi negyed gerezdet, a többit ledaráljuk. A Összekeverjük a darált dió a porcukorral, tojásfehérjével, málnaszörppel. A masszából golyókat formálunk, mindegyik közepébe egy negyed gerezd diót rakunk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, június 10 - 22:36
|
A tojássárgákat a cukorral, és a forró vízzel habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőben megsütjük. Közben elkészítjük a krémet: a tejet a liszttel sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral, habosra keverjük, majd rummal ízesítjük és hozzákeverjük a diót, valamint a kihűlt krémet.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, február 3 - 23:23
|
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órára hidegre tesszük. 3 részre osztjuk, kinyújtjuk és mindháromra elosztva rákenjük a tojásfehérjéből és a cukorból vert kemény habot, amit megszórunk a durvára vágott dióval. Tepsi hátlapján megsütjük, külön-külön. A krémhez elkészítjük a pudingport a tejjel, ha kihűlt összedolgozzuk a cukorral habosra kikevert margarinnal.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2008, október 19 - 22:58
|
Az élesztőt pici cukros tejben tejben megfuttatom, hozzáadom a többi alapanyagot és jól összegyúrom, 4 részre osztom, fél órát pihenni hagyom, majd kinyújtom. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom az első lapot, megkenem sárgabarack lekvárral, és megszórom cukros dióval, ráteszem a második lapot, megint lekvár, és dió, így tovább az utolsó lapig. Ezt megszúrkálom villával, majd előmelegített ...
|
|
|
|
|
|