Sütemények: sütés nélküli sütemény receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Méhecske
7.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.7 (6 szavazat)

A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk (mielőtt a kakaóport beletennénk, egy kis masszát kiveszünk, ez lesz a világos rész, a méhecske a kaptáron). A világos masszát a méhecske formába nyomjuk, majd megtöltjük a sötét masszával, kicsit megnyomkodjuk és óvatosan levesszük róla a formát, végül rárakjuk a kekszre vagy piskótára.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
3.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 3.7 (3 szavazat)

Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, majd lecsumázzuk, és a négy legnagyobb szemet a díszítésre félretesszük, a többit kisebb darabokra vágjuk. A túrót áttörjük, a tejföllel (vagy kefírrel), a citromlével meg a cukorral kikeverjük, és a felét négy mély üvegkehelybe töltjük. Erre az összevágott eper meg a maradék túrókrém kerül, és ezt a felső részt csak egyszer megkeverjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Gesztenyés szelet
6.625
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.6 (8 szavazat)

A gesztenyemasszát kikeverjük a puha vajjal, a vaníliáscukorral, és a kakaóporral. Kibélelünk egy őzgerincformát folpackkal, és belesimítjuk a gesztenyemasszát, kicsit megnyomkodjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Gesztenyés parfé
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (4 szavazat)

A gesztenyemasszát hagyjuk felengedni, majd burgonyanyomón áttörjük, és alaposan kikeverjük a tojássárgákkal és annyi tejjel, hogy sűrű krémet kapjunk. Egy kevés rummal ízesítjük, beletesszük a kakaóport. Végül összekeverjük a kemény habbá vert tejszínnel, és folpackkal bélelt őzgerincformába töltjük. Mélyhűtőben megfagyasztjuk. Ha kész kiborítjuk a formából, és szeletekre vágjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Trüffel golyók
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (5 szavazat)

A csokoládét feldaraboljuk és tejben állandó kevergetés mellett, alacsony hőfokon megolvasztjuk, majd belekeverjük a porcukrot, és hozzáadjuk a tojássárgáját. A vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük a csokoládéhoz. Hűvös helyen 3 órát pihentetjük, majd a masszából kis golyókat formálunk. Kakaóporba vagy porcukorba hempergetjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Morgós csúcs süti
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (2 szavazat)

A tésztához a kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a margarinnal és a tejjel összegyúrom. Nedves kézzel kb. 25 kis gombócot formázok belőle, és kristálycukorban megforgatom. A gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel, a margarinnal és egy kevés rummal összedolgozom. A kekszes diógombócokat egyenként, a formába teszem, és a kis kúp alakú formával az oldalához nyomkodom a tésztát.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Kókuszdió süti
6.85714
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.9 (7 szavazat)

Először a belsejéhez valókat, a tölteléket gyúrjuk össze, és 15 egyforma kis golyót formálunk belőle. 15-20 percre a mélyhűtőbe tesszük. A külsejéhez valókat addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne, majd nedves kézzel 15 egyforma gombócot formálunk belőle. Két tenyerünk között egyenként kissé ellapítjuk, a közepére egy kókuszos gombócot teszünk, majd újra összegömbölygetjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Marcipán golyó süti
7.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.5 (10 szavazat)

A búzadarát a tejjel leforrázzuk, majd hozzáadjuk a kekszet, a vajat, a cukrot és az aromát. Jól összegyúrjuk, hogy egynemű legyen, és golyókat formázunk belőle. Hűtőbe tesszük kb. 1 órára. A tortabevonót felolvasztjuk és a golyók egyik felét belemártjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Túró Rudi sütemény
8.55556
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.6 (27 szavazat)

A túrót a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral jól összekeverem. Felfőzöm a zselatint, hozzáöntöm a túróhoz, majd jól elkeverem. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelek és beleöntöm a túrós masszát. Hűtőben kb. 3 órát állni hagyom, majd a hűtőből kivéve csokimázat öntök a tetejére.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (2 szavazat)

A túrót, miután a tejszínnel, porcukorral kikeverjük, három részre osztjuk. Az egyikbe baracklekvárt, a másikba kakaót és vaníliás cukrot, a harmadikba citromlevet és citrom- vagy narancshéjat keverünk (esetleg egy kanál likőrt). Miután mindegyiket jól eldolgoztuk, üvegtálra rétegenként egymásra simítjuk. Tetejét darált mandulával vagy mazsolával megszórjuk, tejszínhabbal díszítjük.

Tartalom átvétel