Sütemények: sós süti receptek és elkészítésük: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2012, április 27 - 20:12
|
Langyos, cukros vízben megfuttatjuk az élesztőt. Ha kész, hozzáönjtük a liszthez, belekeverjük a zsírt, és ízlés szerint sózzuk. Letakarjuk és fél órát kelesztjük. Ezután a tésztát 8 cipóra osztjuk, a cipókat egyesével kör alakúra nyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, 8 részre vágjuk és kifli alakúra feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2012, április 26 - 20:46
|
Az élesztőt langyos, (1 evőkanálnyi) cukros tejben megfuttatjuk. A lisztet összekeverjük az olajjal, majd hozzáadjuk a megtuttatott élesztőt, és jól összedolgozzuk. Dagasztás után négyfelé osztjuk a tésztát, egyesével kinyújtjuk majd mindegyiket megkenjük a következő krémmel: a margarint a tojássárgával és a sóval habosra keverjük. Ezután feltekerjük, mint a bejglit és kb.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2012, április 17 - 14:48
|
A hozzávalókat összegyúrjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap reggel átgyúrjuk, kinyújtjuk, a tetejét sajttal megszórjuk és megsütjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2011, augusztus 2 - 13:44
|
A hozzávalókat összedolgozzuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk (a liszttől függ, hogy kicsit kevesebb vagy több tejjel dolgozzuk össze). A tésztát folpackba tekerjük és a hűtőben pihentetjük pár órát, de legjobb, ha egy éjszakán át ott hagyjuk. Pihentetés után a tésztát kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk és derelyevágóval csíkokra vágjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2011, június 21 - 14:10
|
Az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a felolvasztott margarint, a sót, a fehérborsot, és kelt tésztát dagasztunk, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, július 21 - 15:02
|
Az élesztőt a langyos, cukros tejben megfuttatjuk, majd összekeverjük a liszttel, és hozzáadjuk a sót és az olajat. A tésztát összegyúrjuk és duplájára kelesztjük. Ezután kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, és megkenjük a margarin, só, tojássárga és reszelt sajt keverékével. Feltekerjük, kb. 2 cm vastag csigákra szeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, május 26 - 18:57
|
A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen áttörjük, és hagyjuk kihűlni. A lisztbe belekeverjük a sót. A margarint és a reszelt sajtot elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a masszát összegyúrjuk. Egyórai pihentetés után vékonyra nyújtjuk, és derelyemetszővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Tepsibe rakosgatjuk, tojásfehérjével megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, február 17 - 21:16
|
A cukros, langyos tejben megfuttatom az élesztőt. A lisztet átszitálom és hozzákeverem a tojássárgájákat, a margarint, a sót, a tejfölt és a megfuttatott élesztőt. Jól összegyúrom, fél óráig állni hagyom, majd kinyújtom, összehajtom és ismét pihenni hagyom fél órát. Ezt még kétszer megismétlem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, január 3 - 19:56
|
A bacon szalonnát apró darabokra vágjuk, és egy edényben kevés olaj hozzáadásával kicsit sütjük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott hagymát és tovább dinszteljük. A leveles tésztát szétterítjük, rászórjuk a dinsztelt szalonnás hagymát, megszórjuk reszelt sajttal, és a lecsepegtetett finomra vágott olívabogyóval. Feltekerjük, mint a kakakóscsigát, és ujjnyi szeleteket vágunk belőle.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, szeptember 22 - 23:12
|
A zöldségeket egy serpenyőben vajon megpároljuk, ízlés szerint fűszerezzük. A kinyújtott tésztára halmozzuk, feltekerjük. A tetejét megkenjük felvert tojássárgájával, és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
|
|
|
|
|
|