Szabadban: nyársas receptek és az elkészítésük: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Szénégetőnyárs
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (3 szavazat)

A kenyeret nagyobb kockákra vágjuk és baconba tekerjük. A paprikákat megmossuk, a magvakat és ereket eltávolítjuk, kockákra vágjuk (hasonló nagyságúra, mint a kenyér). A gombát megtisztítjuk, a hagymát meghámozzuk, nagyság szeint 4 vagy 8 darabra vágjuk. Tűzzük nyársra felváltva a szalonnába göngyölt kenyeret, a gombát, a hagymát, a paprikadarabokat és ecseteljük olajjal.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Bazsalikomos sertésnyárs
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (3 szavazat)

A húst 8 szeletre vágjuk, kissé megklopfoljuk, megszórjuk a fűszersóval. A bazsalimot leöblítjük, és lerázzuk róla a vizet. Minden húscsíkra 4-5 bazsalikomlevelet és 1 szelet szalonnát teszünk, majd harmonikaszerűen összehajtogatjuk és bambuszpálcára húzzuk, sózzuk és borsozzuk. Grillrácson készre sütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.3 (3 szavazat)

A marhahúst ledaráljuk, ebből legjobb a nem túl zsíros. A hagymát finomra vágjuk, majd egy keverőtálban keverjük össze az alapanyagokat, a nagy kockákra vágott padlizsán kivételével. Ezután 10 percig állni hagyjuk, majd tojás nagyságúra szaggatjuk a masszát. Zsírba mártott kézzel a megformázott húsdarabokat felszúrjuk egy nyársra, úgy, hogy a húsok között egy padlizsánkocka legyen.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (1 vote)

A közepes nagyságú cukkíniket és a gombát szeletekre vágjuk, a lilahagymát felcikkezzük, a paprikákat nagyobb kockákra vágjuk, a paradicsomot pedig hatodoljuk. Az így előkészített zöldségeket váltakozva nyársra húzzuk, majd sóval, borssal és az aprított rozmaringgal fűszerezzük. Az olívaolajjal meglocsoljuk, és forró rostlapon pirosra sütjük.

Tomi képe
Súgó megjelenítése
Rablóhús
6.4
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.4 (5 szavazat)

Íme, néhány nyársra való ötlet és az anyagok sorrendje:
1. alma - szalonnába göngyölt aszalt szilva - csirke v. pulykamell rozmaringgal megtűzdelve - hagyma v. póréhagymaszelet - alma....
2. paprika - hús - szalonna - gomba - zsálya - szalonna - hagyma - paprika....
3. gomba - szalonna - cukkini - virsli - paradicsom - kolbász - hagyma - szalonna - paprika - gomba....
4. kukoricaszelet - ...

Tartalom átvétel