Alapanyagok: kukoricaliszt felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.2
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.2 (5 szavazat)

Felforralunk 3,5 dl vizet. Összekeverünk 8 dkg kukoricalisztet, 2 tk. sót, 2 ek. olajat, és ráöntjük a forró vizet. Alaposan összedolgozzuk és langyosra hűtjük. Az élesztőt szétmorzsoljuk, összekeverjük a cukorral, a tejjel, és lefedve kb. 15 percig kelesztjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.7 (9 szavazat)

A vizet a sóval felmelegítjük. Mikor már meleg, de még nem forr, lassan hozzáadjuk a kukoricalisztet, állandó kevergetés mellett. 20-25 percig lassú tűzön főzzük, közben kevergetjük. Vizes kanállal az edény oldaláról is lekaparjuk a puliszkát. Pár percig még a tűzhely szélén hagyjuk, utána tálra borítjuk. Zsírba mártogatott kanállal szeleteljük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.7 (15 szavazat)

A még forrón meghámozott, áttört és kihűtött burgonyához hozzáadom az átszitált kukoricalisztet, a sót és a cukorral elkevert, felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgozom, majd dagasztás közben annyi langyos vizet öntök hozzá, hogy szokásos kelttészta-állagú legyen.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

A tojásokat szétválasztom. A tojássárgákat habosra keverem a porcukorral, és csipetnyi sóval. Ezután hozzákeverem a kukoricalisztet és a hideg vizet. Ha a massza már egynemű, óvatosan beleforgatom a tojásfehérjékből vert kemény habot. Kivajazott és rizsliszttel behintett tortaformába simítom, és előmelegített, közepesen meleg sütőben takaréklángon megsütöm. A formából kiborítva hagyom ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
2.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 2.3 (6 szavazat)

A krémsajtot a zúzott fokhagymával, egy kevés sóval, őrölt borssal és a finomra vágott petrezselyemmel simára keverjük. A csirkemelleken egy éles késsel hosszú zsebet vágunk, és a fokhagymás sajtkrémmel (amit boursin néven is ismerünk) megtöltjük. A szeleteket gyengén besózzuk, majd mindegyiket 1-1 szalonnacsíkba göngyöljük. Tűzálló tálba vagy tepsibe rakosgatjuk, majd 220 fokra (légkeveréses ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5.2
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.2 (10 szavazat)

Az elkészítés menete függ a kenyérsütő gép egyedi tulajdonságaitól. A megadott alapanyagok mennyiségét itt, az adagoknál is lehet változtatni. A recept elkészítésekor vegyük figyelembe a kenyérsütő gépünk teljesítményét és az elkészíthető adagok mennyiségét!

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.11111
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.1 (18 szavazat)

Az elkészítés menete függ a kenyérsütő gép egyedi tulajdonságaitól. A megadott alapanyagok mennyiségét itt, az adagoknál is lehet változtatni. A recept elkészítésekor vegyük figyelembe a kenyérsütő gépünk teljesítményét és az elkészíthető adagok mennyiségét!

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.3 (9 szavazat)

Az elkészítés menete függ a kenyérsütő gép egyedi tulajdonságaitól. A megadott alapanyagok mennyiségét itt, az adagoknál is lehet változtatni. A recept elkészítésekor vegyük figyelembe a kenyérsütő gépünk teljesítményét és az elkészíthető adagok mennyiségét!

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.25
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.3 (8 szavazat)

A mézet, a tejet és a vizet összekeverjük. Az élesztőt, langyos, mézes, tejes vízben megkelesztjük. A liszteket átszitáljuk, a zellermagot, a zsályát, majoránnát és a sót hozzákeverjük. A megkelt élesztőt a liszthez öntjük, és a maradék tejes vízzel kemény tésztát dagasztunk. Ha kész, cipót formázunk belőle, és kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk, letakarva, meleg helyen 60 percig kelesztjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (6 szavazat)

Az élesztőt langyos, cukros vízben megkelesztjük. A kukoricalisztet átszitáljuk és mély tálba öntjük. A megkelt élesztőt, a sót, a búzalisztet összekeverjük és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. A tészta kidolgozása közben adjuk hozzá a napraforgóolajat. Addig dagasztjuk a tésztát, amíg a kézről és a tálról egyaránt le nem válik.

Tartalom átvétel