Alapanyagok: kukoricaliszt felhasználásával készült receptek: 1. oldal
(5 szavazat) Felforralunk 3,5 dl vizet. Összekeverünk 8 dkg kukoricalisztet, 2 tk. sót, 2 ek. olajat, és ráöntjük a forró vizet. Alaposan összedolgozzuk és langyosra hűtjük. Az élesztőt szétmorzsoljuk, összekeverjük a cukorral, a tejjel, és lefedve kb. 15 percig kelesztjük.
|
|||
(9 szavazat) A vizet a sóval felmelegítjük. Mikor már meleg, de még nem forr, lassan hozzáadjuk a kukoricalisztet, állandó kevergetés mellett. 20-25 percig lassú tűzön főzzük, közben kevergetjük. Vizes kanállal az edény oldaláról is lekaparjuk a puliszkát. Pár percig még a tűzhely szélén hagyjuk, utána tálra borítjuk. Zsírba mártogatott kanállal szeleteljük. |
|||
(15 szavazat) A még forrón meghámozott, áttört és kihűtött burgonyához hozzáadom az átszitált kukoricalisztet, a sót és a cukorral elkevert, felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgozom, majd dagasztás közben annyi langyos vizet öntök hozzá, hogy szokásos kelttészta-állagú legyen. |
|||
(1 vote) A tojásokat szétválasztom. A tojássárgákat habosra keverem a porcukorral, és csipetnyi sóval. Ezután hozzákeverem a kukoricalisztet és a hideg vizet. Ha a massza már egynemű, óvatosan beleforgatom a tojásfehérjékből vert kemény habot. Kivajazott és rizsliszttel behintett tortaformába simítom, és előmelegített, közepesen meleg sütőben takaréklángon megsütöm. A formából kiborítva hagyom ...
|
|||
(6 szavazat) A krémsajtot a zúzott fokhagymával, egy kevés sóval, őrölt borssal és a finomra vágott petrezselyemmel simára keverjük. A csirkemelleken egy éles késsel hosszú zsebet vágunk, és a fokhagymás sajtkrémmel (amit boursin néven is ismerünk) megtöltjük. A szeleteket gyengén besózzuk, majd mindegyiket 1-1 szalonnacsíkba göngyöljük. Tűzálló tálba vagy tepsibe rakosgatjuk, majd 220 fokra (légkeveréses ...
|
|||
(10 szavazat) Az elkészítés menete függ a kenyérsütő gép egyedi tulajdonságaitól. A megadott alapanyagok mennyiségét itt, az adagoknál is lehet változtatni. A recept elkészítésekor vegyük figyelembe a kenyérsütő gépünk teljesítményét és az elkészíthető adagok mennyiségét!
|
|||
(18 szavazat) Az elkészítés menete függ a kenyérsütő gép egyedi tulajdonságaitól. A megadott alapanyagok mennyiségét itt, az adagoknál is lehet változtatni. A recept elkészítésekor vegyük figyelembe a kenyérsütő gépünk teljesítményét és az elkészíthető adagok mennyiségét!
|
|||
(9 szavazat) Az elkészítés menete függ a kenyérsütő gép egyedi tulajdonságaitól. A megadott alapanyagok mennyiségét itt, az adagoknál is lehet változtatni. A recept elkészítésekor vegyük figyelembe a kenyérsütő gépünk teljesítményét és az elkészíthető adagok mennyiségét!
|
|||
(8 szavazat) A mézet, a tejet és a vizet összekeverjük. Az élesztőt, langyos, mézes, tejes vízben megkelesztjük. A liszteket átszitáljuk, a zellermagot, a zsályát, majoránnát és a sót hozzákeverjük. A megkelt élesztőt a liszthez öntjük, és a maradék tejes vízzel kemény tésztát dagasztunk. Ha kész, cipót formázunk belőle, és kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk, letakarva, meleg helyen 60 percig kelesztjük.
|
|||
(6 szavazat) Az élesztőt langyos, cukros vízben megkelesztjük. A kukoricalisztet átszitáljuk és mély tálba öntjük. A megkelt élesztőt, a sót, a búzalisztet összekeverjük és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. A tészta kidolgozása közben adjuk hozzá a napraforgóolajat. Addig dagasztjuk a tésztát, amíg a kézről és a tálról egyaránt le nem válik.
|
|||