Alapanyagok: bacon felhasználásával készült receptek: 1. oldal
(2 szavazat) A húsokat megtűzdelem fokhagymával, sóval, borssal megszórom. A mell-darabokat baconba tekerem. Egy tepsi alját olajjal megkenek, belerakom a húsokat, megszórom ropogós sültcsirke fűszersóval. Aláöntök egy deci vizet, és alufóliával lefedve puhára sütöm. Amikor a hús puha, az alufóliát leveszem sajtot szórok a húsoka és addig rakom viszza a sütőbe, amíg a sajt ráolvad.
|
|||
(1 vote) A kifliket két darabra vágom, majd hosszában is kettévágom. A vajat sóval, és az áttört fokhagymával habosra keverem. A sonkát és a sajtot olyan csíkokra vágom, hogy a kiflibe beleférjen (kocka alakú sajtnál ill. sonkánál 3 db-ra).
|
|||
(3 szavazat) Az húst ki kloffoljuk és jó fokhagymásan megpároljuk. 1 kg savanyú káposztát mint a párolt káposztát megcsináljuk. Kiolajozott tepsibe a beletesszük a káposzta felét, utána a húst a káposztára helyezzük, befedjük a maradék káposztával és vékony szeletelt bacon szalonnával befedjük. A tepsit befedjük fóliával és 20 percig 180 fokos sütőbe helyezzük.
|
|||
(3 szavazat) A lehártyázott és szeletelt májat (bármilyen lehet, csirkemáj, sertésmáj, borjúmáj, pulykamáj) 1-2 órára fokhagymás tejbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük, leitatgatjuk, sóval, borssal, pici majorannával fűszerezzük és vékony szeletelet sonkába (selyemsonka) vagy húsos szalonnába (bacon) göngyöljük, hústűvel rögzítjük. A rácsra alufóliát teszünk, pirosra sütjük a göngyöleget.
|
|||
(1 vote) A csont nélküli karajszeleteket vékonyra klopfoljuk, sóval, borssal és a zúzott fokhagymával fűszerezzük. A bacon szeleteket, a vékonyra szelt közepes cukkínit és a kaliforniai paprikát ráfektetjük, szorosan feltekerjük, majd fogpiszkálóval összetűzzük. Meglocsoljuk az olívaolajjal, és grillen pirosra sütjük.
|
|||
(3 szavazat) A zsemlemorzsát a tejjel leöntjük és 10 percig állni hagyjuk, hogy megduzzadjon. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a margarinon megfonnyasztjuk. A petrezselymet meg a metélőhagymát felaprítjuk. A piros és zöldpaprikákat hosszában félbehasítjuk, magházukat kimetsszük.
|
|||
(17 szavazat) A csirkemellet vékony szeletekre vágom, esetleg ki is klopfolom kicsit. Lisztben, tojásban és reszelt sajtban megforgatom, és belerakom a tepsibe, amit előzőleg baconnal kibéleltem. Általában 2 sor csirkemell lesz (kb. 2-3 csirkemellfilé). A tetejére bacon kerül, majd főzőtejszínnel nyakonöntöm, hogy teljesen ellepje. Alufóliával lefedve kb. 45 percig sütöm, majd a fóliát levéve rápirítom a ...
|
|||
(19 szavazat) 10 db kifli végét levágjuk, középen átvágjuk, belét kiszedjük, így kis kürtőcskéket kapunk. A kiflivégeket, a belét, és még egy kiflit tejbe áztatunk. Az ázott, kicsavart kiflihez hozzáadjuk a tejfölt, a darált vagy apróra vágott parizert és bacont, a tejszínes sajtot. Sózzuk, borsozzuk. Jól összedolgozzuk, és beletöltjük a kiflikbe.
|
|||
(13 szavazat) A zsemléket beáztatjuk. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megfonnyasztjuk. 4 tojást keményre főzzük. A darált húst összekeverjük a kinyomkodott zsemlékkel, a megdinsztelt hagymával, 4 tojással. Ízesítjük: sóval, borssal, pirospaprikával, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával, esetleg petrezselyemmel. A masszát jól összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben két hosszúkás rudat ... |
|||
(10 szavazat) A csirkét megmossuk, ha kell, kicsontozzuk. Vékony, tenyérnyi szeletekre vágjuk. A fetából épp akkora téglalapokat szelünk, amekkora kényelmesen belefér a csirkébe. A fetát betekerjük a csirkébe, ezután körbetekerjük baconnel, fogpiszkálóval rögzítjük, hogy ne essen szét. Sót, borsot ízlés szerint tehetünk rá, de a feta önmagában is eléggé sós. Ezután egy tepsibe teszünk olajat+vizet, épp ...
|
|||