Alapanyagok: babapiskóta felhasználásával készült receptek: 1. oldal
(4 szavazat) 20 dkg diót durvára vágunk és megpirítjuk, 10 dkg-ot megdarálunk belőle. Elkészítjük a piskótát: a tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, utána belekeverjük a 10 dkg pirított-darált diót, a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a vizet, majd a tojásfehérjék keményre felvert habját. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában megsütjük, kihűlés után 2 részre vágjuk.
|
|||
(8 szavazat) A gesztenyemasszát kikeverjük a puha vajjal, a vaníliáscukorral, és a kakaóporral. Kibélelünk egy őzgerincformát folpackkal, és belesimítjuk a gesztenyemasszát, kicsit megnyomkodjuk.
|
|||
(30 szavazat) A babapiskótát darabokra törjük, a harmadát egy tál aljába rendezzük és meglocsoljuk rummal, diót és mazsolát szórunk rá. Ráöntjük a vaníliapuding felét és újra kezdjük a rétegezést: piskóta, rum, dió, mazsola, majd a puding másik fele. Erre jön az utolsó réteg: piskóta, rum, dió, mazsola. |
|||
(10 szavazat) Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. A forma alját egy sor babapiskótával kirakjuk. A túrót összekeverjük a vaníliás cukorral, a tejföllel, a kemény habbá vert tejszínnel, a porcukorral és a citom reszelt héjával. A túrós krémet kétfelé osztjuk. A málna felét összeturmixoljuk, és összekavarjuk az egyik rész túrós krémmel.
|
|||
(4 szavazat) A torta alsó részéhez a babapiskótát szétmorzsoljuk, vagy ledaráljuk, és az olvaszott margarinnal összekeverjük, ha szükséges tejet is adunk hozzá, hogy gyúrható masszát kapjunk. Folpackkal bélelt kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. A málnát megmossuk, jól lecsepegtetjük, a felét rárakjuk a piskótára. A tejszínből kemény habot verünk.
|
|||
(18 szavazat) A gesztenyemasszát a vajjal, és a rummal jól összedolgozzuk. Folpackkal kibélelünk egy salátás tálat és a masszát úgy töltjük bele, hogy mindenütt kb. 1,5 cm vastag legyen. Amíg a tölteléket elkészítjük, a gesztenyével bélelt tálat a hűtőbe rakjuk. A töltelék: a zselatint hideg vízzel simára keverjük, fél percig forraljuk, majd langyosra hűtjük.
|
|||
(15 szavazat) A meggybefőttet leszűröm, és összekeverem 1 dl tejjel, adhatunk hozzá kevés rumot, vagy aromát. Egy mély üvegtál aljára babapiskótát rakok, amit előtte gyorsan megmártogatok a tejjel összekevert meggylében.
|
|||
(18 szavazat) A citromokat megmosom, lereszelem a héját, a levét kicsavarom. A Hulalát kemény habbá verem, majd összekeverem a tejföllel, belekavarom a reszelt citromhéjat, a citromok kicsavart levét, és a porcukrot. Egy üvegtál aljára babapiskótát rakok, rákenek egy réteget a citromos-tejfölös-tejszínhabos krémből, megint piskóta, megint krém. A tetetejére krém kerüljön.
|
|||
(9 szavazat) A tejfölt összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromok reszelt héjával és másfél citrom levével. A tejszínport kemény habbá verjük a tejjel, a végén hozzáadjuk a habfixálót is, majd óvatosan hozzákeverjük a tejfölhöz. Egy kb. 2 literes tálba rétegezve lerakjuk a krémet és a babapiskótát úgy, hogy a tetejére krém kerüljön. Vékonyra szeletelt citrommal díszítjük, és lehűtve ...
|
|||
(19 szavazat) A hozzávalókat gőz felett sűrűre főzzük (ha már nem esik le a kanálról akkor jó). Egy őzgerinc formát alufóliával kibélelünk, és a csokis krémet a babapiskótával rétegesen beletöltjük: krém, piskóta, krém, piskóta. A tetejére krém kerüljün. Hűtőszekrényben legalább egy éjszakát állni hagyjuk, majd tálcára borítjuk és szeleteljük. |
|||