Alapanyagok: baracklekvár felhasználásával készült receptek: 1. oldal
(7 szavazat) A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a vajat, a kakaóport és a reszelt csokoládét, a sütőporral összekevert lisztet és a szódabikarbónát, majd óvatosan összekeverjük a felvert habbal. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.
|
|||
(1 vote) Az tésztához valókat összedolgozzuk nyújtható állagúra és két lapot nyújtunk belőle. (nagyméretű tepsi). Elkészítjük a krémet: A tojások fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, és összekeverjük a kókuszreszelékkel.
|
|||
(10 szavazat) A tészta elkészítése: A margarint, a porcukrot, a tejet és a tojás sárgáját összekeverjük. A lisztet a sütőporral elkavarjük, majd az egészet összedolgozzuk. 2 óráig állni hagyjuk. Diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle, tepsibe tesszük és világosra sütjük.
|
|||
(2 szavazat) A túrót, miután a tejszínnel, porcukorral kikeverjük, három részre osztjuk. Az egyikbe baracklekvárt, a másikba kakaót és vaníliás cukrot, a harmadikba citromlevet és citrom- vagy narancshéjat keverünk (esetleg egy kanál likőrt). Miután mindegyiket jól eldolgoztuk, üvegtálra rétegenként egymásra simítjuk. Tetejét darált mandulával vagy mazsolával megszórjuk, tejszínhabbal díszítjük.
|
|||
(22 szavazat) A hozzávalókat összegyúrjuk, majd megfelezzük és belerekjuk a színezőt. Mindkét színből 8 egyforma golyót készítünk. Hűtőbe tesszük. Kis idő múlva kivesszük, a zöld golyót kilapítjuk és belecsomagoljuk a pirosat. Az így kapott 8 golyót fagyasztóba tesszük. Amikor jó kemény négy részre vágjuk és a magokat (tortadara) beletesszük. |
|||
(9 szavazat) Ez a recept gyakorlatilag megeggyezik a kakaós fornetti receptjével, csak a töltelékben van különbség. A hozzávalókat langyos tejben felfuttatott élesztővel összedolgozzuk és puha tésztát gyúrunk belőle. A sütőnk méretétől függöen felosztjuk a tésztát, átlagosan 4 darab az ideális, majd az igy kapott cipókat a tepsi nagyságára nyújtjuk. |
|||
Az élesztőt 1/2 dl langyos tejjel és a kockacukorral felfuttatjuk, a szitált liszthez adjuk, egy kevés vízzel összedolgozzuk, kilisztezett tálba tesszük, és konyharuhával letakarva langyos helyen megkelesztjük. Egy tálban habosra keverjük a vajat a cukorral, a tojássárgákkal és a tojással, egy csipet sóval, beledolgozzuk a megkelt tésztába, és még annyi tejet vagy tejfölt adunk hozzá, hogy ...
|
|||
(13 szavazat) A kekszet meglocsoljuk a tejjel. A margarint a porcukorral habosra keverjük beletesszük a kakaót, lekvárt, kókuszreszeléket és az áztatott kekszet. Jól összedolgozzuk, golyókat formálunk belőle és a golyók közepébe 1-1 szem meggyet nyomunk, majd kókuszreszelékben megforgatjuk. Tálalás előtt hideg helyen állni hagyjuk pár órát.
|
|||
(10 szavazat) A vízhez hozzáadjuk az egy kanál sót és az egy kanál olajat. A tésztát forrásban lévő, sós, olajos vízben megfőzzük, majd a felolvasztott vajon megforgatva, melegen tartjuk. A darált mákra ráöntjük a forró tejet, belekeverjük a citromhéjat, a mézet, hozzáadjuk a megmosott mazsolát, és kis lángon 1-2 percig kevergetjük. Fedő alatt hagyjuk állni 10 percig. A lekvárt 1-2 evőkanál vízzel kenhetőre ...
|
|||
(11 szavazat) A kakaóport összekeverjük az olajjal.
|
|||