Alapanyagok: szójaszósz felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A spagettit kifőzzük, lecsöpögtetjük, félretesszük. A wokban felforrósítjuk az olajat és megkaramellizáljuk rajta a cukrot, majd felöntjük vízzel (kb. 1 dl) és hozzáadjuk a karikákra vágott hagymát, a durvára reszelt sárgarépát, és a lecsöpögtetett gombát, a zúzott fokhagymát, majd addig pároljuk, amíg víz van rajta. (kb. 2-3 perc).

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Malachús
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

Elkészítem a szószt: összekeverem a ketchupot a mustárral, olajjal, szójaszósszal, sóval, kakukkfűvel, bazsalikommal, őrölt köménnyel. A húst apróra szeletelt fokhagymával megtűzdelem, sóval, borssal megszórom és alaposan megkenem a szósszal, majd 1-2 órát állni hagyom.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.5 (2 szavazat)

A rizst tegye fel főni egy liter enyhén sós vízben. Ha felforrt, kis lángon kb. 20 percig főzze, csak a legvégén keverje meg, hogy széthulljanak a megfőtt rizsszemek. A póréhagymát és a zellert mossa és tisztítsa meg, csíkozza fel, és vágja 4-5 cm-es darabokra. A paprikát vágja félbe, magházát vájja ki, húsát vékony csíkokra vágja. A gombát tisztítsa meg, a nagyobb fejeket felezze el. Az ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A bébikukoricát csepegtesse le. A cukkinit vágja hosszában félbe, majd keresztben negyedbe, ha túl hosszú, szelje 3-4 cm-es darabokra. A szójaszószt keverje össze a gyömbérporral. A káposztát vágja csíkokra, a hagymát aprítsa fel. A gombát csepegtesse le, a kisebbeket egyben hagyhatja, a nagyobbakat felezze vagy negyedelje. Egy serpenyőben hevítsen olajat, tegye bele a hagymát, a káposztát ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (2 szavazat)

A mézből, mustárból, balzsamecetből, fehérborból, szójaszószból és a fűszerekből pácot készítünk, beleforgatjuk a földarabolt húst, egy napig érleljük. Egy kiolajozott tűzálló tálba beleszórjuk az alaposan megmosott krumplit (héjastúl!), mellévágjuk a fokhagymát és a hagymát, sózzuk, és 45 percig sütjük. Ekkor rárakjuk az oldalast is, és készre sütjük (közben megkenjük a páclével).

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Ropogós mézes csirkeszárny
6.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.5 (12 szavazat)

A sózott, borsozott csirkeszárnyakat ropogós-pirosra sütjük az olajban, többször megforgatjuk. Amikor kész, leöntjük a méz, sör és szójaszósz keverékével, pár percig pirítjuk, amíg a méz megkaramellizálódik. Hasábburgonyával és salátával kínáljuk.

Tartalom átvétel