Alapanyagok: szójaszósz felhasználásával készült receptek: 1. oldal
A spagettit kifőzzük, lecsöpögtetjük, félretesszük. A wokban felforrósítjuk az olajat és megkaramellizáljuk rajta a cukrot, majd felöntjük vízzel (kb. 1 dl) és hozzáadjuk a karikákra vágott hagymát, a durvára reszelt sárgarépát, és a lecsöpögtetett gombát, a zúzott fokhagymát, majd addig pároljuk, amíg víz van rajta. (kb. 2-3 perc).
|
|||
(1 vote) Elkészítem a szószt: összekeverem a ketchupot a mustárral, olajjal, szójaszósszal, sóval, kakukkfűvel, bazsalikommal, őrölt köménnyel. A húst apróra szeletelt fokhagymával megtűzdelem, sóval, borssal megszórom és alaposan megkenem a szósszal, majd 1-2 órát állni hagyom.
|
|||
(2 szavazat) A rizst tegye fel főni egy liter enyhén sós vízben. Ha felforrt, kis lángon kb. 20 percig főzze, csak a legvégén keverje meg, hogy széthulljanak a megfőtt rizsszemek. A póréhagymát és a zellert mossa és tisztítsa meg, csíkozza fel, és vágja 4-5 cm-es darabokra. A paprikát vágja félbe, magházát vájja ki, húsát vékony csíkokra vágja. A gombát tisztítsa meg, a nagyobb fejeket felezze el. Az ...
|
|||
A bébikukoricát csepegtesse le. A cukkinit vágja hosszában félbe, majd keresztben negyedbe, ha túl hosszú, szelje 3-4 cm-es darabokra. A szójaszószt keverje össze a gyömbérporral. A káposztát vágja csíkokra, a hagymát aprítsa fel. A gombát csepegtesse le, a kisebbeket egyben hagyhatja, a nagyobbakat felezze vagy negyedelje. Egy serpenyőben hevítsen olajat, tegye bele a hagymát, a káposztát ...
|
|||
(2 szavazat) A mézből, mustárból, balzsamecetből, fehérborból, szójaszószból és a fűszerekből pácot készítünk, beleforgatjuk a földarabolt húst, egy napig érleljük. Egy kiolajozott tűzálló tálba beleszórjuk az alaposan megmosott krumplit (héjastúl!), mellévágjuk a fokhagymát és a hagymát, sózzuk, és 45 percig sütjük. Ekkor rárakjuk az oldalast is, és készre sütjük (közben megkenjük a páclével).
|
|||
(12 szavazat) A sózott, borsozott csirkeszárnyakat ropogós-pirosra sütjük az olajban, többször megforgatjuk. Amikor kész, leöntjük a méz, sör és szójaszósz keverékével, pár percig pirítjuk, amíg a méz megkaramellizálódik. Hasábburgonyával és salátával kínáljuk.
|
|||