Tészta ételek: olajban sült tészta receptek: 1. oldal
(26 szavazat) A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük, burgonyatörőn átnyomjuk. Kihűtjük és hozzáadjuk a lisztet, olajat, tojást és izlés szerint sót. |
|||
(31 szavazat) A joghurtot összekeverem a vaníliás cukorral, a kristálycukorral, a sütőporral elkevert liszttel, és egy csipetnyi sót adok hozzá. Jól összekeverem, majd 5 percig állni hagyom. Közepesen forró olajban, evőkanállal kis fánkokat szaggatok belőle, és aranybarnára sütöm. Porcukorral megszórom a tetejét, lekvárral tálalom. |
|||
(2 szavazat) Az élesztőt a tejben megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez, felverjük a tojásokat, beletesszük a tejföllel együtt, megsózzuk és jól összedolgozzuk. Körbeolajozzuk és olajos kézzel, nejlonzacskóba téve lekötjük. Egy napra hűtőbe tesszük, s felhasználáskor golyókat csípünk belőle és lisztezett, vagy vizes kézzel az ujjaink között nyújtva ki, forró olajban kisütjük. Ha a tészta egyszerre ...
|
|||
(4 szavazat) A lisztet átszitáljuk, az élesztőt kb. 1 dl langyos tejbe morzsoljuk. Utána 4 evőkanálnyi lisztet meg 1 kiskanálnyi cukrot hozzáadva kovászt készítünk, és kb. 15 percig érleljük. Ez alatt a rumot kissé meglangyosítjuk, és a maradék cukrot kiskanállal kevergetve föloldjuk benne. A többi lisztet egy tálba töltjük, és a tojások sárgáját, a kovászt, a sót, a reszelt citromhéjat meg a cukros ...
|
|||
Az áttört tehéntúrót összegyúrjuk a tojások sárgájával, a liszttel, a morzsával megy egy csipet sóval, és fél óráig állni hagyjuk. Ezután óvatosan, nehog összetörjön, közékeverjük a tojások kemény habbá felvert fehérjét. Vizes kézzel kroketteket formázunk belőle, és morzsába forgatva, bő, forró olajban kisütjük. Először élénk tűzön sütjük, majd megfordítjuk a kroketteket, és a tüzet ...
|
|||
Az élesztőt 1/2 dl langyos tejjel és a kockacukorral felfuttatjuk, a szitált liszthez adjuk, egy kevés vízzel összedolgozzuk, kilisztezett tálba tesszük, és konyharuhával letakarva langyos helyen megkelesztjük. Egy tálban habosra keverjük a vajat a cukorral, a tojássárgákkal és a tojással, egy csipet sóval, beledolgozzuk a megkelt tésztába, és még annyi tejet vagy tejfölt adunk hozzá, hogy ...
|
|||
Langyos tejben megolvasztjuk a cukrot, majd ebben felfuttatjuk az élesztőt. A tojásokat fakanál segítségével jól összedolgozzuk a liszttel, tejjel és sóval, és a megfuttatott élesztővel. A tésztát ezután egy egy órán át lefedve kelesztjük, majd 3 centiméter vastagra kinyújtjuk. Csészével kerek formákat szaggatunk, melyeket még további 20 percig pihentetünk. Végül bő, forró olajban ...
|
|||
(10 szavazat) A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, egykanálnyi citromlevet és a reszelt citromhéjat. Megsózzuk , ezután a lisztet is hozzáadva alaposan összedolgozzuk. Lisztezett deszkán tanácsos dolgozni! A tésztát egy cipóba formálva késfok vékonyra kinyújtjuk, majd lisztbe mártott derelyemetszővel hosszúkás rudakat vágunk belőle. A derelyemetszővel a tészta ...
|
|||