Tészta ételek: kenyér receptek és elkészítésük: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.2
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.2 (5 szavazat)

Felforralunk 3,5 dl vizet. Összekeverünk 8 dkg kukoricalisztet, 2 tk. sót, 2 ek. olajat, és ráöntjük a forró vizet. Alaposan összedolgozzuk és langyosra hűtjük. Az élesztőt szétmorzsoljuk, összekeverjük a cukorral, a tejjel, és lefedve kb. 15 percig kelesztjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.7 (15 szavazat)

A még forrón meghámozott, áttört és kihűtött burgonyához hozzáadom az átszitált kukoricalisztet, a sót és a cukorral elkevert, felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgozom, majd dagasztás közben annyi langyos vizet öntök hozzá, hogy szokásos kelttészta-állagú legyen.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9
Értékelés: nincs Átlagérték: 9 (1 vote)

A finomlisztet a rétesliszttel összekeverjük. Az élesztőt összemorzsoljuk, és a kézmeleg vízzel, meg a cukorral, és annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy lágy tésztát kapjunk. A többi liszt közé fektetve, letakarva 2-3 óráig pihentetjük: ez a kovász. Utána a többi liszttel, sóval, egy kiskanál cukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a főtt, áttört burgonyát, meg annyi kézmeleg vizet, hogy nem túl ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

Az élesztőt szétmorzsoljuk, és 1 dl langyos vízben feloldjuk. Belekeverünk két evőkanál rozslisztet, 1 főtt, áttört burgonyát, és meleg helyen kb. 1 óra alatt megkelesztjük. A kétféle lisztet átszitáljuk, összekeverjük, hozzáadjuk a magokat, a sót, a megkelt kovászt, és langyos vízzel alaposan összedolgozzuk. Letakarva, meleg helyen bő órát kelesztjük. Olajjal kikent szögletes formába ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
1
Értékelés: nincs Átlagérték: 1 (1 vote)

Kevés lisztből, kicsi élesztőből és langyos vízből kovászt készítünk, melyet 6-8 órán keresztül érlelünk. Ha elkészül, hozzákeverjük mind a kétféle lisztet. (Felhasználás előtt ne felejtsük el átszitálni.) Ezután hozzáadjuk az élesztőt, a sót és annyi vizet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Ezt jól kidolgozzuk és fél óráig érleljük. Cipót formálunk belőle és újra kelesztjük legalább fél ...

RADVANYI képe
Súgó megjelenítése
7.55556
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.6 (9 szavazat)

Az alapanyagokat öszedolgozzuk, majd a megkelt tésztát egy alkalmas formába tesszük és előmelegített sütőben 40 percig sütjük

Tartalom átvétel