Tészta ételek: kenyér receptek és elkészítésük: 1. oldal
(5 szavazat) Felforralunk 3,5 dl vizet. Összekeverünk 8 dkg kukoricalisztet, 2 tk. sót, 2 ek. olajat, és ráöntjük a forró vizet. Alaposan összedolgozzuk és langyosra hűtjük. Az élesztőt szétmorzsoljuk, összekeverjük a cukorral, a tejjel, és lefedve kb. 15 percig kelesztjük.
|
|||
(15 szavazat) A még forrón meghámozott, áttört és kihűtött burgonyához hozzáadom az átszitált kukoricalisztet, a sót és a cukorral elkevert, felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgozom, majd dagasztás közben annyi langyos vizet öntök hozzá, hogy szokásos kelttészta-állagú legyen. |
|||
(1 vote) A finomlisztet a rétesliszttel összekeverjük. Az élesztőt összemorzsoljuk, és a kézmeleg vízzel, meg a cukorral, és annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy lágy tésztát kapjunk. A többi liszt közé fektetve, letakarva 2-3 óráig pihentetjük: ez a kovász. Utána a többi liszttel, sóval, egy kiskanál cukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a főtt, áttört burgonyát, meg annyi kézmeleg vizet, hogy nem túl ...
|
|||
Az élesztőt szétmorzsoljuk, és 1 dl langyos vízben feloldjuk. Belekeverünk két evőkanál rozslisztet, 1 főtt, áttört burgonyát, és meleg helyen kb. 1 óra alatt megkelesztjük. A kétféle lisztet átszitáljuk, összekeverjük, hozzáadjuk a magokat, a sót, a megkelt kovászt, és langyos vízzel alaposan összedolgozzuk. Letakarva, meleg helyen bő órát kelesztjük. Olajjal kikent szögletes formába ...
|
|||
(1 vote) Kevés lisztből, kicsi élesztőből és langyos vízből kovászt készítünk, melyet 6-8 órán keresztül érlelünk. Ha elkészül, hozzákeverjük mind a kétféle lisztet. (Felhasználás előtt ne felejtsük el átszitálni.) Ezután hozzáadjuk az élesztőt, a sót és annyi vizet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Ezt jól kidolgozzuk és fél óráig érleljük. Cipót formálunk belőle és újra kelesztjük legalább fél ...
|
|||
(9 szavazat) Az alapanyagokat öszedolgozzuk, majd a megkelt tésztát egy alkalmas formába tesszük és előmelegített sütőben 40 percig sütjük
|
|||