Tészta ételek: egyéb tészta receptek és elkészítésük: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2010, július 20 - 15:28
|
A spagettit kifőzzük, lecsöpögtetjük, félretesszük. A wokban felforrósítjuk az olajat és megkaramellizáljuk rajta a cukrot, majd felöntjük vízzel (kb. 1 dl) és hozzáadjuk a karikákra vágott hagymát, a durvára reszelt sárgarépát, és a lecsöpögtetett gombát, a zúzott fokhagymát, majd addig pároljuk, amíg víz van rajta. (kb. 2-3 perc).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, január 16 - 11:02
|
A olajon megpároljuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, a lereszelt sárgarépát, és az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a kis doboznyi paradicsompürét, belekeverjük a ledarált húst, felöntjük paradicsomlével, sóval, borssal, pizza fűszerkeverékkel ízesítjük, és fedő alatt 30 percig főzzük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, november 12 - 00:28
|
A tésztát kifőzzük, lecsöpögtetjük, olvaszott vajat vagy olajat keverünk hozzá, hogy a tészta ne tapadjon össze, összekeverjük porcukorral ízesített darált dióval vagy mákkal.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, november 12 - 00:18
|
A búzadarát forró olajban világosbarnára pirítjuk. Kb. 1 dl. vízzel meglocsoljuk, hogy kissé megduzzadjon, s a jól lecsurgatott tésztát hozzákeverjük és átforrósítjuk. Tálaláskor baracklekvárt adunk hozzá, porcukorral szórjuk meg a tetejét.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 11 - 23:33
|
A héjában megfőtt, majd meghámozott és burgonyanyomón áttört burgonyát elkeverjük a zsíradékkal, liszttel, darával, tojással és hozzáadjuk a sót. Pihentetés nélkül dolgozunk vele. Öklömnyi cipókra osztjuk a tésztát, és lisztezett gyúródeszkán egycenti vastag, hosszú rudakká sodorjuk. Kétcentis darabokra vágjuk, egyenként a két tenyerünk közé fogva megsodorjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, szeptember 12 - 23:52
|
A hagymát apróra vágjuk és az olajban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, sóval, borssal, majorannával, őrölt köménnyel fűszerezzük. A paradicsomot meghámozzuk, apróra kockázzuk, és a szintén kockára vágott baconnal együtt a húshoz adjuk, pár percig együtt főzzük. A tésztát sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, június 10 - 23:17
|
Az olajon aranysárgára sütjük az apróra vágott újhagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, és a kockákra vágott sertéscombot (vagy csirkemellet), megsózzuk, borsozzuk és kevés vízzel, fedő alatt, kis lángon pároljuk. Amikor már majdnem puha, közékeverjük zöldborsót, és együtt teljesen puhára pároljuk. Közben egy másik edényben sós vízben, puhára főzzük a tésztát, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, május 19 - 23:34
|
A meggyet leszűrjük, és a levet egy edényben felfogjuk. Három evőkanál meggylevet az étkezési keményítővel összekeverünk, és a maradék lével felengedve, kevergetve felforraljuk. A meggyet beleöntjük és 1-2 evőkanál cukorral ízesítve kihűlni hagyjuk. Öt deka vajat felolvasztunk. A tojást szétválasztjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, február 6 - 23:50
|
A krumplit kis kockákra vágom. A zöldpaprikát és a paradicsompaprikát kierezem, majd a paradicsommal együtt felszeletelem. A hagymát kis kockákra aprítom. A kolbászt megmosom - így bőre könnyen lehúzható -, és vékony karikákra vágom. A füstölt szalonna zsírját leveses fazékban kiolvasztom.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, január 28 - 23:15
|
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a kristálycukor felével kemény habot verünk. A mazsolát megmossuk, beáztatjuk. A tojássárgát vajjal és a cukor másik felével habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromhéját, a vaníliás cukrot, mazsolát, tejfölt és a főtt tésztát, belekeverjük a felvert tojás fehérjét. Zsírozott edénybe rakjuk, előmelegített sütőben megsütjük.
|
|
|
|
|
|