Tészta ételek: egyéb tészta receptek és elkészítésük: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A spagettit kifőzzük, lecsöpögtetjük, félretesszük. A wokban felforrósítjuk az olajat és megkaramellizáljuk rajta a cukrot, majd felöntjük vízzel (kb. 1 dl) és hozzáadjuk a karikákra vágott hagymát, a durvára reszelt sárgarépát, és a lecsöpögtetett gombát, a zúzott fokhagymát, majd addig pároljuk, amíg víz van rajta. (kb. 2-3 perc).

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Lasagne lebbencstésztából
4.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.5 (2 szavazat)

A olajon megpároljuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, a lereszelt sárgarépát, és az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a kis doboznyi paradicsompürét, belekeverjük a ledarált húst, felöntjük paradicsomlével, sóval, borssal, pizza fűszerkeverékkel ízesítjük, és fedő alatt 30 percig főzzük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

A tésztát kifőzzük, lecsöpögtetjük, olvaszott vajat vagy olajat keverünk hozzá, hogy a tészta ne tapadjon össze, összekeverjük porcukorral ízesített darált dióval vagy mákkal.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A búzadarát forró olajban világosbarnára pirítjuk. Kb. 1 dl. vízzel meglocsoljuk, hogy kissé megduzzadjon, s a jól lecsurgatott tésztát hozzákeverjük és átforrósítjuk. Tálaláskor baracklekvárt adunk hozzá, porcukorral szórjuk meg a tetejét.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Mákos nudli
9.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.7 (3 szavazat)

A héjában megfőtt, majd meghámozott és burgonyanyomón áttört burgonyát elkeverjük a zsíradékkal, liszttel, darával, tojással és hozzáadjuk a sót. Pihentetés nélkül dolgozunk vele. Öklömnyi cipókra osztjuk a tésztát, és lisztezett gyúródeszkán egycenti vastag, hosszú rudakká sodorjuk. Kétcentis darabokra vágjuk, egyenként a két tenyerünk közé fogva megsodorjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Szentesi húsos csusza
7.4
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.4 (5 szavazat)

A hagymát apróra vágjuk és az olajban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, sóval, borssal, majorannával, őrölt köménnyel fűszerezzük. A paradicsomot meghámozzuk, apróra kockázzuk, és a szintén kockára vágott baconnal együtt a húshoz adjuk, pár percig együtt főzzük. A tésztát sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (1 vote)

Az olajon aranysárgára sütjük az apróra vágott újhagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, és a kockákra vágott sertéscombot (vagy csirkemellet), megsózzuk, borsozzuk és kevés vízzel, fedő alatt, kis lángon pároljuk. Amikor már majdnem puha, közékeverjük zöldborsót, és együtt teljesen puhára pároljuk. Közben egy másik edényben sós vízben, puhára főzzük a tésztát, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.5 (2 szavazat)

A meggyet leszűrjük, és a levet egy edényben felfogjuk. Három evőkanál meggylevet az étkezési keményítővel összekeverünk, és a maradék lével felengedve, kevergetve felforraljuk. A meggyet beleöntjük és 1-2 evőkanál cukorral ízesítve kihűlni hagyjuk. Öt deka vajat felolvasztunk. A tojást szétválasztjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.5 (4 szavazat)

A krumplit kis kockákra vágom. A zöldpaprikát és a paradicsompaprikát kierezem, majd a paradicsommal együtt felszeletelem. A hagymát kis kockákra aprítom. A kolbászt megmosom - így bőre könnyen lehúzható -, és vékony karikákra vágom. A füstölt szalonna zsírját leveses fazékban kiolvasztom.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
3
Értékelés: nincs Átlagérték: 3 (1 vote)

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a kristálycukor felével kemény habot verünk. A mazsolát megmossuk, beáztatjuk. A tojássárgát vajjal és a cukor másik felével habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromhéját, a vaníliás cukrot, mazsolát, tejfölt és a főtt tésztát, belekeverjük a felvert tojás fehérjét. Zsírozott edénybe rakjuk, előmelegített sütőben megsütjük.

Tartalom átvétel