Tészta ételek: spagetti, makaróni, csőtészta receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2010, július 20 - 15:20
|
A szalonnát és a sonkát kis kockákra vágom, és az olajon egy serpenyőben (kis lángon) megpirítom.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, április 1 - 15:40
|
Bő sós vízben kb. 12 percig főzzük a spagettit, leszűrjük, tálalóedényben melegen tartjuk. Megolvasztjuk a vajat, s 5 percig pároljuk benne a felengedett zöldbabot. A csülköt vagy sonkát vékonyra szeleteljük, hozzáadjuk a sóval-borssal ízesített zöldbabhoz, ráöntjük a tejfölt, s lassú tűzön tovább főzzük. Tálaláskor ráöntjük a spagettire az így elkészített mártást.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, július 1 - 23:13
|
A makarónit a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Az olajon üvegesre pároljuk a megtisztított, kockára vágott hagymát, és hozzáadjuk a darált húst. Amikor elvesztette a színét, hozzáadjuk a megmosott, karikára vágott cukkinit. Paradicsompürével, sóval, borssal és a zöldfűszerekkel ízesítjük, összefőzzük, és a főtt tésztára öntjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, február 3 - 23:09
|
A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Megforrósított olajon megpároljuk a kockára vágott hagymát és a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a levessel és a tejszínnel. Összeforraljuk, majd beletesszük a csíkokra vágott sonkát is. A tésztát a gombás-sonkás mártással leöntve, metélőhagymával és durvára tört rózsaborssal meghintve kínáljuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, február 1 - 22:15
|
A hagymát, a sárgarépát megtisztítjuk, felaprítjuk a zeller zödjét finomra vágjuk, a leveskockát feloldjuk 2 dl forró vízben. Felhevítjük az olajat, aranysárgára pirítjuk benne a zöldségeket, hozzáadjuk a paradicsompürét, a babérlevelet, a húslevest, a darált marhahúst, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk csipetnyi cukorral, s időnként megkeverve 30-40 percig pároljuk. A spagetti megfőzésének ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, január 29 - 00:11
|
A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, felöntjük a borral és felforraljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt mozzarellát, a márványsajtot, a lereszelt goudát és parmezánt. Állandóan kevergetve addig főzzük, amíg a sajtok elolvadnak. Felöntjük tejszínnel, kakukkfűvel és borssal fűszerezzük. Összeforraljuk és a tésztára öntjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, január 29 - 00:04
|
Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott zöldhagymát. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett, villával széttörtdelt tonhalat, a kapribogyót és az összetört paradicsomot. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. Összeforraljuk és a tésztára öntve tálaljuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2008, szeptember 29 - 15:29
|
Az apróra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, majd hozzákeverjük a szóját. Ha ez is átsül, akkor beleszórjuk a nagyon apróra vágott gombát, rövid sülés után felöntjük kevés vízzel és a sűrített paradicsommal. Ha egyenletesre kevertük, akkor hozzáadjuk az apróra kockázott fokhagymát, a fűszereket, a citrom levét és a barnacukrot. Fél óráig, kis lángon, fedő alatt hagyjuk összeérni az ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2008, szeptember 8 - 08:57
|
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és félretesszük. A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágva az olajon kiolvasztjuk, hozzáadjuk az ugyancsak vékonyra vágott gépsonkát.
A tejfölt, a tojásokat összekeverjük sóval, borssal, reszelt szerecsendióval. Az enyhén lepirított alaphoz hozzáadjuk a tésztát, felforrósítjuk, ráöntjük a tejfölös keveréket és átforgatjuk. ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2008, szeptember 3 - 14:11
|
Olívaolajon vagy raman a hagymát, fokhagymát megdinszteljük, belerakjuk a fűszereket, a darált húst és a paradicsomlevet. Összefőzzük. A tésztát kifőzzük. Egy jénai aljára rakjuk a tészta felét, rá a hús felét, megszórjuk sajttal, majd mégegyszer megismételjük (tészta, hús, sajt). A tetejét tejszínnel meglocsoljuk, szerecsendióval megszórjuk. 30 percig sütjük a sütőben.
|
|
|
|
|
|