Ünnepi ételek, farsang: farsangi receptek, elkészítésük: 1. oldal
(1 vote) A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztává gyúrjuk. Két részre osztjuk, és letakarva, hűtőszekrényben legalább 1 órán át pihentetjük. Ezután a tésztát enyhén belisztezett deszkán 2 mm vastagságúra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát 3 különböző nagyságú, kerek formával kiszúrjuk. A legnagyobb tésztakorongok szélét hatszor, a közepeset ötször, a legkisebbet pedig ...
|
|||
(4 szavazat) A lisztet átszitáljuk, az élesztőt kb. 1 dl langyos tejbe morzsoljuk. Utána 4 evőkanálnyi lisztet meg 1 kiskanálnyi cukrot hozzáadva kovászt készítünk, és kb. 15 percig érleljük. Ez alatt a rumot kissé meglangyosítjuk, és a maradék cukrot kiskanállal kevergetve föloldjuk benne. A többi lisztet egy tálba töltjük, és a tojások sárgáját, a kovászt, a sót, a reszelt citromhéjat meg a cukros ...
|
|||
(1 vote) Egy deci tejet meglangyosítunk, elkeverjük benne az élesztőt, a cukor felét és három evőkanál lisztet. A kovászt meleg helyen megkelesztjük. Akkor jó, ha térfogatának kétszeresére nő. A tojást, a kétkanálnyi olvasztott vajat, a cukrot, és a vaníliás cukrot összekeverjük. A maradék szobahőmérsékletű lisztre szórunk egy csipet sót, ráöntjük a megkelt kovászt és a tojásos keveréket. Még bő fél ...
|
|||
Az élesztőt 1/2 dl langyos tejjel és a kockacukorral felfuttatjuk, a szitált liszthez adjuk, egy kevés vízzel összedolgozzuk, kilisztezett tálba tesszük, és konyharuhával letakarva langyos helyen megkelesztjük. Egy tálban habosra keverjük a vajat a cukorral, a tojássárgákkal és a tojással, egy csipet sóval, beledolgozzuk a megkelt tésztába, és még annyi tejet vagy tejfölt adunk hozzá, hogy ...
|
|||
Langyos tejben megolvasztjuk a cukrot, majd ebben felfuttatjuk az élesztőt. A tojásokat fakanál segítségével jól összedolgozzuk a liszttel, tejjel és sóval, és a megfuttatott élesztővel. A tésztát ezután egy egy órán át lefedve kelesztjük, majd 3 centiméter vastagra kinyújtjuk. Csészével kerek formákat szaggatunk, melyeket még további 20 percig pihentetünk. Végül bő, forró olajban ...
|
|||
