Ünnepi ételek, születésnap, névnap: receptek ünnepekre: 1. oldal
(7 szavazat) A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a vajat, a kakaóport és a reszelt csokoládét, a sütőporral összekevert lisztet és a szódabikarbónát, majd óvatosan összekeverjük a felvert habbal. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.
|
|||
(1 vote) A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a porcukorral, apránként hozzáadjuk a vizet. A lisztbe belekeverjük a sütőport, és fokozatosan hozzákeverjük a tojássárgás masszához, majd hozzáadjuk a tojáshabot is. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában, előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 30-40 perc).
|
|||
(9 szavazat) A tojássárgákat a porcukorral és a forró vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, a sütőport, a lisztet és a tojásfehérjék keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük, ha kihűlt 3 részre vágjuk, és a következő krémmel megtöltjük: a tejet a liszttel sűrűre főzzük és kihűtjük.
|
|||
(5 szavazat) A tojássárgákat a porcukorral, a kakaóporral és a margarinnal jó habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a tojások keményre felvert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőben kb. 180 fokon 20 percig sütjük. Ha kihűlt a tészta rákenjük a krémet: a darált diót összekeverjük a porcukorral és a rummal.
|
|||
(2 szavazat) A töltelék elkészítése: A tejszint kemény habbá verjük, porcukorral elkevert kakaóval bekeverjük, hozzáadjuk az olvasztott zselatint ( melyet a krémbe jól elkeverjük ). Az így elkészített krémet a tészta másik felére kenjük, szilárdulás után ráhelyezzük a csokoládés négyzet alakú tetőlapokat. Tálaláskor meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.
|
|||
(8 szavazat) A tészta elkészítése: A 9 tojás fehérjét a 120 g kristálycukorral kemény habbá verjük majd keverőgép első fokozatával elvegyítjük a 9 tojás sárgáját. Ha ezzel készen vagyunk akkor keverő kanálal óvatosan, egyenletes kevergetés melett kanalanként beleszitálva, hozzáadjuk a 150 g lisztet. |
|||
(6 szavazat) A tojások fehérjét szétválasztjuk, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a porcukorral, apránként hozzáadjuk a vizet. A lisztbe belekeverjük a sütőport, és fokozatosan hozzákeverjük a tojássárgás masszához, majd hozzáadjuk a tojáshabot is. Sütőpapírral bélelet kapcsos tortaformában, előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 30-40 perc).
|
|||
(15 szavazat) A margarint felolvasztjuk, összekeverjük a cukorral, a keksszel és annyi tejjel, hogy a tészta jól formázható legyen. Egy folpackkal kibélelt tortaformába nyomkodjuk. Elkészítjük a tölteléke: a túrót elkeverjük a joghurttal, a cukorral és a citromok reszelt héjával. A citromok levét kicsavarjuk és kb.
|
|||
