Zöldséges ételek: babból készült receptek: 1. oldal
(2 szavazat) A zöldabot megtisztítjuk, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és olajban világos sárgára dinszteljük, beletesszük a pirospaprikát, majd a zöldbabot, sóval, borssal ízesítjük, kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk. Tehetünk bele egy zöldpaprikát, és egy paradicsomot is.
|
|||
(3 szavazat) A zöldbabot babérlevéllel, rozmaringgal sós vízben puhára főzzük, majd lecsurgatjuk. Egy tepsit kikenünk olajjal és beborítjuk vékony zsemleszeletekkel. Elosztjuk rajta a zöldbabot, rátesszük a karikákra vágott szafaládét, a párolt rizzsel befedjük, végül ráütjük a tojásokat (mint a tükörtojást). Így készre sütjük.
|
|||
(13 szavazat) A megtisztított zöldbabot kb. 2 centi hosszú darabokra vágjuk, jól megmossuk, és sós vízben feltesszük főni (annyi vízben, hogy ellepje). A hagymát, fokhagymát, és a babérlevelet is hozzáadjuk, puhára főzzük. |
|||
(8 szavazat) A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve megsütjük. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, kockákra vágjuk, és a lecsöpögtetett babbal együtt a húshoz adjuk. A paracisomot lehéjazzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és a zöldpaprikához hasonlóan felaprítva adjuk a húshoz. 1/8 liter vízzel felengedjük, ketchuppal, sóval, borssal és ...
|
|||
